Home Recepten Een eetbare kerstboom met Nutella

Een eetbare kerstboom met Nutella

Zo rond de feestdagen word je overspoeld met recepten en how-to’s om deze dagen extra lekker te maken. Wij bakliefhebbers vinden dat heerlijk! Neem nu de eetbare choco-kerstboom. Voor de Nutella-fans onder ons is dit een easy, maar heerlijk recept van Tastemade. Je begint met twee plakjes bladerdeeg en snijdt deze in een vorm van een kerstboom. Het ene plakje bestrijk je met een laag Nutella. Hierover strooi je wat gehakte amandelen en daarna ‘plak’ je de andere bladerdeeg-kerstboom er bovenop.

Leestip!  Acht feestelijke recepten met amandelspijs!

Aan de zijkanten van de ‘boom’ kerf je wat ‘takken’ en daarna draai je deze allemaal voorzichtig rond, zodat ze een mooie vorm krijgen. Van het overgebleven bladerdeeg maak je een mooie ster die je aan de bovenkant bevestigt. Bestrijk met wat eigeel en bak 20 minuten op 220 graden Celcius. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Happy Christmas and a Tasty Tree!

Leestip!  Me-time in de morgen - tijd voor ontbijt!

Voor dit recept heb je het volgende nodig: 2 plakjes bladerdeeg, 50 gram nutella, 30 gram gehakte amandelen en het eigeel van 1 ei.

Stap voor stap zien hoe je dit maakt? Kijk dan het filmpje hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here