Home Geen categorie In 2050 zou er geen chocolade meer kunnen zijn

In 2050 zou er geen chocolade meer kunnen zijn

eetbarebloemenshop

Een leven zonder chocolade. Kun jij het je voorstellen? Als het zo door gaat met de klimaatverandering zou de toekomst er bizar slecht uitzien voor chocoladeliefhebbers! Volgens de National Oceanic and Athmosperic Administration zouden cacaoplanten binnen 40 jaar uitgestorven kunnen zijn. Dit komt door de hogere temperaturen, lagere luchtvochtigheid en drogere weersomstandigheden die worden verwacht in de landen waar cacao groeit. Cocaoplanten doen het goed in gebieden met uniforme temperaturen, een hoge luchtvochtigheid en veel regen. Meer dan de helft van de chocolade wereldwijd groeit in Ghana en Ivoorkust.

Extra inslaan?
Is het al tijd om extra Twixen en Tony’s in te slaan? Nee, dat hoeft voorlopig niet. Onderzoekers, bedrijven en cacaotelers zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe rassen die tegen de verwachte weersomstandigheden kunnen. Daarnaast kunnen er aanpassingen gedaan worden bij de teelt. In sommige gevallen betekent dat zelfs regenwoudbomen naast de cacaobomen worden geplant, zodat ze voldoende schaduw krijgen.

Bron: www.climate.gov

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here