Home Tips & Trends Trend: de cookiecake

Trend: de cookiecake

eetbarebloemenshop

GS – Is het een taart of een grote koek? De cookiecake of de koektaart is een nieuwe trend die we steeds vaker voorbij zien komen via social media. Daarnaast wordt door verschillende (thuis)bakkers bevestigd dat er steeds meer vraag is naar dit soort taarten. Het baksel wordt ook wel cijfertaart of lettertaart genoemd, omdat voor speciale gelegenheden regelmatig cijfers of letters worden gemaakt. Bij banketbakkers is de cijfertaart trouwens al jarenlang bekend, maar deze wordt op een andere manier gemaakt dan volgens de nieuwste trend.

TIP: De Wilton Cake Pan Countless Celebrations (ook wel bekend als de Numbers & Letters Cake Pan) is een super handige bakvorm! Je kunt met deze bakvorm namelijk alle nummers en letters maken. Klik hier om deze te bestellen

De ‘originele’ cookiecake wordt van koekjesdeeg gemaakt, maar je kunt ook ander deeg maken dat minder snel ‘breekt’ als de taart wordt aangesneden, zoals biscuit.

Foto: MariaSweetCakery

De cookiecake-trend is officieel gestart in Israël. Het was een idee van Lior Koka, ex-kandidaat van de Israëlische bakshow Bake Off Israël. Sinds juni 2017 postte ze steeds meer van deze letter- en cijfertaarten op Facebook. Klik hier voor haar Facebookpagina.

Leestip!  Een bakboek vol met fantastische unicorn-recepten
Cookiecake gemaakt door Tafel van Zus

Variatie
De cookiecake bestaat uit twee of meerdere lagen koek met daartussen een vulling. De cookiecake, cijfertaart of lettertaart is eenvoudig te maken. Zowel met de basis als de vulling kan naar smaak worden gevarieerd. Denk maar aan botercréme, mascarponecréme of een taart met roomkaas. Ook op het gebied van decoraties kun je je helemaal uitleven. Maak lekker gebruik van fruit, chocolade, snoep, macarons, sprinkles of eetbare bloemen. Superleuke voorbeelden met verschillende smaken en vrijwel alle kleuren van de regenboog vind je op Jennycookies.com. Ook op Pinterest kun je veel inspiratie opdoen. Op thecakeblog.com zie je tien verschillende soorten cookiecakes. Door de toppings zien de cookiecakes er geweldig mooi uit en is het bijna zonde om hem op te eten. Let op: als je verschillende verse decoraties gebruikt is de taart minder lang houdbaar. De foto’s in dit artikel zijn van een baksel van Tafel van Zus uit Tholen en MariaSweetCakery uit Utrecht.

Bakspullen nodig? Die bestel je bij bol.com

Foto: MariaSweetCakery.

Templates en bakvorm cijfers en letters
Ben je op zoek naar Templates voor cijfers en letters om de nieuwste baktrend te maken? Er zijn speciale bakvormen voor, zoals de Wilton Cake Pan maar je kunt ze ook zelf uitsnijden. Templates van Sweetycakeshop zijn hier te downloaden. Sweetycakeshop maakte op 21 januari de cookiecake live op Facebook. Via de downloadlink van de Templates vind je deze video terug. Ook Deleukstetaartenshop heeft templates van cijfers en letters beschikbaar.

Leestip!  Superleuke manieren om de show te stelen met je taart

Op Instagram is de hashtag cookiecake al meer dan 156.000 keer gebruikt (juni 2018). Veel bakkers worden geïnspireerd door de Israëlische Adi Klinghofer. Zij maakt prachtige cookie cakes. Hierbij de link naar haar Instagrampagina. Wil je weten hoe een cookiecake wordt gemaakt? Onderin het artikel zie je twee filmpjes. De eerste is van The Cooking Foodie en de tweede van Adilicious. In deze opnames kun je het heerlijke proces stap voor stap volgen.

Hier kun je nog meer inspiratie opdoen. Ook Quiero Cupcakes heeft mooie video’s van de cijfertaarten. Klik hier om deze te zien.

 

P.S.: Op Baknieuws staat trouwens een recept voor de ronde cookiecake. Heb jij deze al uitgeprobeerd? Heerlijk met veel soorten fruit! 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here