Home Nieuws Daarom heb je altijd plek voor een dessert!

Daarom heb je altijd plek voor een dessert!

Je hebt een heerlijke maaltijd op en voor je gevoel zit je wel vol. Toch past er meeestal nog wel iets lekkers in je maag. Een dessert! Waarom is dat eigenlijk? De meest logische verklaring voor het feit dat je altijd trek hebt in iets zoets (of een dessert) na het eten is omdat je zintuigen verzadigd zijn van het ene soort voedsel, meldt Kookfans.nl. Je avondeten is waarschijnlijk hartig. Je eet je bord leeg, maar eigenlijk hebben je zintuigen na een paar happen alweer zin in een nieuwe prikkel. Hierdoor krijg je ook sneller de prikkel dat je vol zit. Als je na je hartige eten het dessert voorgeschoteld krijgt, krijgen je hersenen het signaal dat je toch nog trek hebt.

Leestip!  De spanning stijgt in de HHB-tent!

Meer nieuws, weetjes en lekkers over desserts? Klik hier!

Wil je watertanden? De top tien TASTY Desserts vind je hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here