Home Nieuws WAARSCHUWING: Rolkem kleurpoeders en gels NIET eetbaar!

WAARSCHUWING: Rolkem kleurpoeders en gels NIET eetbaar!

De Food Standards Agency (FSA) heeft op 10 juli een bericht verspreid dat de producten van het Zuid-Afrikaanse bedrijf Rolkem niet veilig zijn om te consumeren. Op 11 mei 2018 zijn al twee producten teruggeroepen vanwege een te hoog niveau van koper. Sinds deze recall heeft de FSA geprobeerd om een juist beeld te krijgen van de producten van Rolkem en de ingrediëntenlijst aangevraagd om de geschiktheid voor het gebruik in levensmiddelen te bevestigen. Deze informatie is niet verstrekt door Rolkem.

Leestip!  Mannen in Audi gooien cupcake tegen auto
Foto: Rolkem

Bezorgdheid
Daarom heeft de FSA een Foodalert uitgestuurd voor alle Rolkem producten. Voor het gebruik van de kleurstoffen en gels wordt meestal niet een grote hoeveelheid gebruikt en de instantie gaat er niet van uit dat een normaal gebruik van deze producten een ernstig risico voor de gezondheid opleveren. Toch uiten ze hun bezorgdheid omdat de producten mogelijk zware metalen bevatten en daarnaast niet-goedgekeuurde voedingspigmenten en andere zaken die niet zijn goedgekeurd. Het risico voor de gezondheid is niet 100% vast te stellen omdat een aantal ingrediënten niet kan worden bevestigd.

Leestip!  Mannen in Audi gooien cupcake tegen auto

Het advies voor de consument
Als je producten van Rolkem gekocht hebt, of al in huis hebt, consumeer ze niet!

Klik hier voor meer informatie van het FSA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here