Home Nieuws Koffie & Thee Waarom een genietmomentje met thee hartstikke goed voor je is

Waarom een genietmomentje met thee hartstikke goed voor je is

Soms is het gewoon heerlijk om je lekker met een dekentje, een kopje thee en iets lekkers op de bank te nestelen. Wist je dat zo’n kopje thee naast de heerlijke warmte heel veel andere voordelen heeft? Gezondheidenco.nl zette er acht op een rij. Baknieuws deelt er hieronder twee met je.

Pssst…..thee kun je ook zelf maken!

Advertentie

Thee brengt rust
Krijg je soms het idee dat je je rustiger voelt na het drinken van een kop thee? Dat gevoel zit niet alleen in je hoofd, maar heb je te danken aan het stofje L-theanine. “Dat aminozuur vermindert stress en brengt ons brein tot rust”, legt Theesommelier Jessica Van Humbeeck uit.

Leestip!  Thuisbakkers zamelen geld in voor bakopleiding kansarmen in Oeganda

  Iets lekkers bij de thee? Ga voor gebak met blauwe bessen of iets met chocolade!

Positief effect op je metabolisme
Thee creëert een boost voor je metabolisme, maar of het je ook helpt in de strijd tegen de kilo’s? Nou nee. “Je zult van theedrinken alleen niet afvallen, helaas.” Wel raadt ze aan om groene thee, en dan zeker matcha, te combineren met gezonde voeding en voldoende beweging.

Leestip!  Thuisbakkers zamelen geld in voor bakopleiding kansarmen in Oeganda

Lees in het artikel van Gezondheidenco.nl alle andere voordelen van thee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here