Home Tips & Trends Dé baktrends van 2020

Dé baktrends van 2020

Koken

Eerder dit jaar presenteerde Renshaw Baking de resultaten voor de baktrends voor het komende jaar. Opvallend is dat de bakliefhebbers die meededen aan dit onderzoek het liefst cupcakes bakken (52%). Daarna bakken ze graag taarten om iets te vieren (47%). De smaken die het meest worden gebruikt tijdens het bakken zijn melkchocolade, citroen en vanille. Het meest wordt gebakken voor verjaardagen, kerst en Pasen.

Bekijk hier de lekkerste cupcake recepten!

Advertentie

Trends
Natuurlijk willen bakliefhebbers ook de leukste trends uitproberen. Veel interesse is er voor botercrème-bloemen en piping (oefenen met verschillende spuitmondjes). Er zijn veel verschillende spuitmondjes, waarmee je hele mooie vormen kunt maken. Hier lees je er meer over. Ook taarten met een ‘hidden centre’ ofwel een verrassing in het midden zijn populair. Dit was in 2018 ook al een trend. Het verrassingseffect dat er iets in de taart zit – wat je pas ziet als je hem aansnijdt – spreekt veel bakliefhebbers aan. Op nummer drie staat – hoe kan het ook anders – de dripcake. Weet jij al hoe je een dripcake maakt? Check het hier!

Als bakker vind je het vaak leuk om te blijven leren. Uit het onderzoek van Renshaw bleek ook dat 40% van de bakliefhebbers graag piping technieken wil leren. Ook het mooi afsmeren van taarten met botercrème of frosting is voor velen nog een uitdaging. Het boetseren en modelleren met marsepein en fondant vinden voor zowel beginners als gevorderden is interessant om te beoefenen volgens de onderzochte bakkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here