Heb jij al gehoord van de hartige versie van de stroopwafel? De kaaswafel kom je tegen in het programma ‘De Nieuwe Lekkerbek’. Op 8 augustus presenteerde uitvinder Annet Vreeswijk haar lekkernij in het programma. Wil je weten hoe ze deze kaaswafel maakt? Dit vertelt ze in een filmpje van het Gouds Dagblad. Annet geeft aan: “Ik noem het het hartige broertje van de Goudse Stroopwafel. Er zit geen suiker en stroop tussen de wafels, maar een echte plak Goudse Kaas. Ik combineer dus twee Goudse toppers met elkaar: de Goudse Kaas en de Goudse Stroopwafel. Die twee toppers smelt ik in een wafelijzer. En zie daar: je hebt een verse warme Goudse Kaaswafel.” Lees meer op de website van het Gouds Dagblad.

Klik hier voor de Facebookpagina van de kaaswafel

Foto: Facebookpagina @kaaswafel

Over ‘De Nieuwe Lekkerbek’
Kandidaten uit het hele land presenteren in ‘De Nieuwe Lekkerbek’, een programma van Omroep Max, hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Een product of gerecht dat nog niet bestaat, verrast, verrukkelijk smaakt en waar Nederland ook écht warm voor gaat lopen. Alles kan, alles mag; zo lang het maar lekker en bovenal vernieuwend is.Op 29 augustus was de finale. De kaaswafel is niet De Nieuwe Lekkerbek geworden.

Meer lezen over stroopwafels? Klik hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *