25 oktober is vanaf dit jaar een extra bijzondere dag in Limburg. Ook voor andere Nederlanders die gek zijn op vlaai. Het is dan namelijk de ‘Dag van de Vlaai’. In 2017 werd deze voor het eerst officieel gelanceerd door de stad Maastricht. De dag stond in het teken van de vlaai. Inwoners of bezoekers van Maastricht kunnen naast het eten van de vlaai ook een Vlaairoute lopen. Deze route voert langs vijf bakkers.

Leestip!  Deelnemers van Bake Off Vlaanderen verrast met taart

De favoriete smaken van vijf bekende Maastrichtenaren André Rieu, Tom Dumoulin, Fabrizio, Cécile Narinx en Burgemeester Annemarie Penn-te Strake hebben vijf Maastrichtse bakkers samengebracht in één Maastricht Vlaai. Die vijf smaken kun je tijdens de route eten. Je kunt hier meer informatie vinden over de Vlaairoute.

Woon je niet in Limburg? Geen probleem, je kunt ook een Brievenbusvlaai bestellen.

Leestip!  In augustus opent een Instagram-waardige stroopwafelshop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here