Mmmm…. ben jij ook zo gek op die langwerpige churros? Deze smaken heerlijk als tussendoortje bij de thee. ‘S avonds bij een wijntje zijn ze ook prima te doen 🙂 – Om je vingers bij af te likken! Wist je trouwens dat churros hartstikke trendy zijn? Tijd voor een goed recept van Marion van Koken en Bakken met Marion.
Marion verzint haar meeste recepten zelf. Klik hier voor haar verhaal dat ze eerder aan Baknieuws vertelde.
Wat heb je nodig?
– 230 ml water
– 50 gram boeter
– 1 theelepel suiker
– een snufje zout
– 125 gram bloem
– twee eieren
– zonnebloemolie
– mengsel van suiker en kaneel
Voor de chocoladesaus:
– 100 ml room
– 125 gram chocolade
Hoe maak je de churros?
Doe het water, de boter, suiker en zout in een pannetje en breng aan de kook. Als de boter gesmolten is, roer je er in één keer de bloem door. Roer met een houten lepel goed door en laat, al roerende, 3 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en doe het deeg in een kom. Wacht vijf minuten en roer er dan één voor één de eieren erdoor. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen in het deeg. Doe het deeg in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een pan en spuit slierten deeg in de hete olie. Knip ze af met een schaar. Bak goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Je kunt ze daarna door een mengsel van fijne kristalsuiker met kaneel halen en af laten koelen.
De churro zijn heerlijk met een chocoladesaus om in te dippen. Verwarm hiervoor de room en smelt er pure of melkchocolade in. Roer glad als de chocolade gesmolten is.
Eet smakelijk! Jij gaat hier zo lekker van genieten!
Klik hier voor de Facebookpagina van Koken en Bakken met Marion