Ganache kun je voor heel veel baksels gebruiken. Zo kun je dit heerlijke mengsel natuurlijk over de trendy dripcake gieten, maar deze chocoladesaus is ook heerlijk op een ‘gewone’ cake, om koekjes in te dippen, cupcakes te toppen of macarons mee te vullen. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig én je kunt het maken van alle soorten chocolade.

Check hier alles wat je moet weten! (opent in een nieuwe tab)”>Dripcake voor dummies –> Check hier alles wat je moet weten!

Belangrijk: de verhouding chocolade/slagroom
Met de verhouding chocolade – slagroom kun je zelf een beetje spelen, dus als je iets dikkere ganache wilt voeg je wat meer chocolade toe. Voor een vloeibare drip kun je de volgende verhoudingen gebruiken: Bij pure schocolade geldt ongeveer 1:1. Dus bij 150 ml slagroom gebruik je 150 gram chocolade. Bij melk- en witte chocolade gebruik je meer chocolade dan slagroom. De verhouding bij melkchocolade is ongeveer 1:1.5, dus 100 ml slagroom en 150 gram chocolade. Bij witte is dat 1:2, dus 100 ml slagroom en 200 gram witte chocolade.

Mmmm…ganache!

Tips voor de perfecte ganache:

Check het filmpje van Chelsweets hieronder om te zien hoe je stap voor stap een ganache maakt en aanbrengt op een dripcake.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *