GS – Herfst, herfst, wat heb je te koop? Duizend lekkere dingen om mee te bakken! Heb jij ook zo’n zin om in de keuken aan de slag te gaan, te genieten van de heerlijke geuren en het lekkers daarna op te smullen? Yep, dat dacht ik al! Baknieuws verzamelde heerlijke herfstbaksels en hieronder zie je tien smakelijke recepten. Geniet ervan!

1. Twix taart
Koek, caramel en chocolade bij elkaar, dat is de ultieme combi! Deze Twixtaart is van Sytske – van Hetkeukentjevansyts.nl. Voor het maken van deze taart moet je wel een beetje geduld hebben, want elke laag moet je apart maken en daarna moet die laag steeds weer even een tijdje afkoelen. Geen taartje dus om in een half uurtje even te maken. Maar het is herfst: neem lekker de tijd!

2. Gevuld speculaas
Een heerlijke koffie of cappucino en daarbij een stukje zelfgebakken gevuld speculaas. In dit recept van Rutger Bakt gebruikt je Zeeuwse bloem, dat geeft het mooiste resultaat. De geuren die zich tijdens het bakken door het hele huis verspreiden zijn waanzinnig lekker! En daarnaast is het een top combi met warme chocomel.

3. Glutenvrij appelkruimeltaartje
Marike van Oh My Pie maakte dit heerlijke recept voor een mini appelkruimeltaartje. Dit is echt perfect voor een genietmomentje. Even me-time met een heerlijke appeltaart met een krokante korst waarbij de aromatische geuren van speculaas en appeltaart samenkomen. Gevuld met een kleurrijk appelmengsel afgedekt met een voedzame crumble. Aan de slag!

4. Pompoen cheesecake
Pompoenen zijn in de herfst volop verkrijgbaar en je kunt er veel mee variëren. Voor deze cheesecake heb je 300 gram pompoenpuree nodig. Voor de bodem gebruikte Simone van Simoneskitchen.nl zelfgemaakte speculaas. Mmmm….

5. Dadel speculaas cake
Een cake met dadels en amandelmeel is echt iets voor een regenachtige herfstdag. Deze dadelcake van Uitpaulineskeuken.nl is zo gemaakt. Eerst meng je alle natte ingrediënten en daar voeg je de droge ingrediënten aan toe. Even mixen en hij kan de oven in. Dat wordt smullen!

6. Appelslof
Appels genoeg rond deze tijd van het jaar. Het deeg voor deze appelslof moet je wel minimaal 1 dag vooraf bereiden en in de koelkast bewaren. In de appelslof van Bakkenmetniels.nl gaat een fantastische vulling met amandelspijs en banketbakkersroom. Bovenop komt een warme abrikozengelei of jam. Om je vingers bij af te likken!

Foto: Bakken Met Niels

7. Heerlijke Herfstkoekjes
Herfstkoekjes bakken is ontzettend leuk. De koekjes van Carolabaktzoethoudertjes.nl kun je maken met een bladuitsteker, maar je kunt er ook een echt blad voor gebruiken. Die kun je vast wel vinden tijdens een herfstwandeling. Daarnaast heb je de bladeren meteen als voorbeeld voor de kleur. Om de bladeren herfstkleuren te geven, gebruikte Carola 3 kleuren: geel bruin en rood. Superleuk om te maken met kids!

Foto: Carola Bakt Zoethoudertjes

8. Kastanjetaart met gekarameliseerde peren
Eerst gezellig kastanjes rapen, daarna bakken! De tamme kastanjes kook je eerst en daarna maak je er een puree van. De peren bak je in plakjes in de pan en daar vul je de taart mee. Dit najaarsrecept kun je vinden op Baksels.net. 

9. Gembercake
Wist je dat gember heel goed voor je is? Het recept dat je kunt vinden op Koffietijd.nl is afkomstig uit De Banketbakker van Cees Holtkamp. Zelfs mensen die claimen niet van gember te houden, lopen warm voor deze cake. Genieten dus!

10. Recepten met pepernoten
Ah jaaaa, pepernoten! Een recept met deze lekkernij mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Eentje? Wat dacht je van vijf? Inclusief een beauty van een pepernotentaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *