Tijdens de warme zomerdagen heb je midden op een hete dag niet altijd zin om in de keuken te staan. Wil je toch van iets lekkers en zelfgebakken smullen? Probeer je bakmomenten eens te verschuiven naar de koele ochtend of een zwoele zomeravond of nacht – mocht je niet kunnen slapen. Bakken kan natuurlijk altijd, wanneer jij wilt. Baknieuws zette 10 smaakvolle zomerse baksels op een rij, waar jij zoooo van gaat genieten!

Mmmm….zomerfruit!

TIP: Wat in de zomer zo lekker is, is de overvloed aan vers fruit. Met groenten en fruit kun je tasty baksels maken! Ook een goed idee om daar je taart of ander baksel mee te beleggen. Neem nu aardbeien, deze roodgekleurde fruitsoort wil je toch eten? Check hier 8 recepten met het zomerkoninkje en hier 5x bakken met blauwe bessen.

Genieten!
 1. De Radler kwarktaart
  De Radler kwarktaart werd ruim twee jaar geleden geïntroduceerd door HomeMade. Genieten! Want wat is er nu lekkerder dan je voetjes in het zwembad, een Radler naast je en een yummy stuk Radler kwarktaart op je schoteltje!? Is de mix van HomeMade niet meer verkrijgbaar? Maak dan nummer 2 in deze lijst en voeg Radler toe!
 2. Liefmans kwarktaart
  Om maar in de kwarktaart-en-drank-sferen te blijven; ook deze combi is fantastisch: Liefmans en kwark. Ben jij een Liefmans-fan? Dan ga je deze taart zeker waarderen! De Liefmans kwarktaart is makkelijk om te maken en ‘bak’ je in de koelkast. Easy!
 3. Baksels met andere drankjes
  Naast Radler en Liefmans zijn er zoooo veel meer andere lekkere drankjes. Bakken met drank is populair, lekker en helemaal niet moeilijk. Maak jij liever iets met prosecco? Of ben je meer fan van de Italiaanse Limoncello? Bellissimo! In dit artikel vind je recepten met diverse andere drankjes – van bier tot Blue Curaçao!
 4. Bakken met MonChou
  We kennen ‘m allemaal wel: de MonChou taart. Heb je die ondertussen al vaak genoeg gezien en gegeten? Dan zijn deze vijf manieren om MonChou anders te gebruiken iets voor jou. Neem nu de MonChou cakerol, ontzettend luchtig met de opgerolde biscuit. Of wat dacht je van MonChou in een glaasje? Al die laagjes staan hartstikke leuk en je hebt geen gedoe met snijden. Lepeltje erbij en smullen maar!
 5. Dripcake
  Ahhh…..de favoriet van velen: de dripcake! In dit artikel vind je er alles over – voor beginners en gevorderden. Wat ik zelf zo leuk vind aan de dripcake, je kunt er zo super veel mee variëren. Wil je over the top? Prima, er kan van alles bovenop, ik zag zelfs ergens kleine potjes Nutella – voor de chocoladefan. (check hier meer over bakken met Nutella – en jahaa…..je kunt er zelfs in badderen :))
 6. Cupcakes!
  Yes, oh yes! Cupcakes zijn die kleine taartjes die je dag tot een feest maken. Een cupcake met mooie en gekleurde topping tovert bij de meeste mensen een glimlach rond de mond. En in de zomer is het ook een ideale treat om uit te delen. Check de delicious tips & recepten in dit artikel! Super leuk ook om mee te nemen voor tijdens de picknick. Of high tea. Of high (vul hier een drankje in dat jij lekker vindt.)
 7. Donuts
  Hoe laat is het? Tijd voor donuts! Donuts zijn altijd een traktatie. Mooi te toppen met glazuur, ganache, sprinkeltjes, eetbare bloemen of andere lekkernijen. Met dit recept bak je de luchtigste versies ever. Liever donuts bakken in de oven? Dat kan ook, check het hier
 8. Zebra Cheesecake
  Voor een smaakvolle cheesecake kun je dit recept proberen, maar heb je liever iets met twee kleuren? Doe dan de helft van het beslag in de kleur die jij leuk vindt, en laat de andere helft wit (of geef het ook een kleurtje). Meer over de leuke Zebra Cheesecake kun je hier vinden.
 9. Cake in een mok
  Geen zin om uren in de keuken te staan met het warme weer, maar wil je wel een momentje voor jezelf met een taartje? Maak dan de snelle versie van een taart: namelijk een mug cake. Snel, simpel en super lekker!
 10. Taart in de vorm van een ijsje
  Wil je een ijsje? Yes! Wil je een ijsje dat eruitziet als een ijsje, maar smaakt naar cupcake? Oh jaaaa, absoluut! Check de leuke varianten van de cute cakepopsicles hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *