Het lijkt super makkelijk: koekjes bakken. Toch zien (thuis)bakkers regelmatig bepaalde zaken over het hoofd, die wel belangrijk zijn voor het bakken van de perfecte koekjes. Als je deze tips in de gaten houdt, lukken ze vanaf nu wel! De 11 fouten staan beschreven in een artikel van ThisInsider. Baknieuws geef je hieronder alvast vijf fouten die je kunt maken bij het bakken van koekjes. Herkenbaar?

Mmmm…..zelfgebakken koekjes!

TIP: Maak een taart van koekjesdeeg. Yummy!

 1. Deeg niet laten koelen
  Veel mensen skippen dit omdat het zo lang duurt, maar belangrijk is dat het deeg rust, zodat de ingrediënten goed kunnen mengen. Leg het deeg 24 uur van tevoren in de koelkast. Wel goed in plasticfolie wikkelen, zodat het niet uitdroogt. Door het deeg voldoende rust te geven worden je koekjes knapperiger van buiten en lekker zacht vanbinnen. Perfect dus!
 2. Te veel koekjes op de bakplaat
  Het is belangrijk dat er tussen de koekjes voldoende ruimte is, zodat ze per stuk gebakken worden en niet in 1 hele vreemd gevormde grote koek veranderen. Daarnaast wordt de warmte niet gelijkmatig verdeeld en worden ze platter.
 3. Alles in één keer mixen
  Alle ingrediënten bij elkaar? Mixen of kneden maar! Nee, dat is niet de beste manier. Het is belangrijk dat je eerst de natte producten mixt en daarna stap voor stap de droge ingrediënten toevoegt.
 4. Een donkere bakplaat
  Het is niet persé verkeerd, maar houd er rekening mee dat een donkere bakplaat ervoor zorgt dat je koekjes sneller gaar zijn. Let daarom op de temperatuur en de tijd in de oven. Check op tijd wanneer ze goed zijn.
 5. De deur van de oven te vaak openen
  Wil je weten of je koekjes gaat zijn? Check dat niet te vaak! Het is verleidelijk om af en toe de ovendeur te openen en te kijken hoe de stand van zaken is, maar het is beter om dat niet te vaak te doen. Kijk gewoon door het glas, meestal is dan best te zien hoe ver het bakproces is.

Lees alle tips van ThisInsider hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *