Bij bakken is het altijd makkelijk om handige tips te kennen die het leven nét wat makkelijker en leuker maken. Itsblossom.com geeft je 8 bakhacks waar je heel veel aan hebt in de keuken! Baknieuws licht er vier voor je uit.

1. Stokbrood opnieuw vers
Heb je een stokbrood over van gisteren? Niet weggooien! Als je het oudbakken stokbrood even onder de kraan houdt en daarna 8 minuten op 160 graden bakt, is hij weer hartstikke vers!

2. Koekjes met #tasty inhoud
Wil je iets anders dan ‘gewone’ koekjes? Pak een ijsblokjestray en vul deze voor een deel met koekjesdeeg. Stop er daarna allerlei lekkere dingen in die je graag lust zoals chocolade, caramelblokjes en marshmallows. Zorg dat daarbovenop weer een laagje koekjesdeeg komt. Doe om de ijsblokjesvorm huishoudfolie en stop de koekjes in de vriezer. Deze kun je tot 2 maanden bewaren. Heb je de koekjes nodig? Haal ze uit de vriezer en verdeel ze over een bakplaat. Bak ze 8-12 minuten op 160 graden en je hebt heerlijke koekjes! Deze kun je trouwens mooi op voorraad maken. Als je onverwacht visite krijgt, haal je ze snel uit de vriezer en bak je ze af. Smullen!

Meer bakhacks vind je hier

3. Te groot bakblik?
Soms heb je geen klein formaat bakblik in huis. Deze hoef je ook niet speciaal te kopen. Pak een bakblik en bepaal het formaat dat je nodig hebt. Bekleed dat deel met aluminiumfolie en vouw de vierde hoek van het folie recht. Leg bakpapier in dit beklede deel. Daarna kun je hem vullen met de bakmix. Super handig!

4. Cake met een patroon
Heb je een cake of brownie gebakken en vind je hem wat saai? Pak een stukje kanten stof en leg het over het baksel heen. Strooi er een laag poedersuiker overheen en haal daarna het kant voorzichtig weg. Zo heb je een cake met een prachtig patroon!

Alle bakhacks van Blossom lezen en het filmpje zien? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *