Eieren. Thuisbakkers gebruiken ze veel. Voor taarten, cupcakes en allerlei andere baksels. Je kent eieren vast heel goed, maar toch zijn er waarschijnlijk zaken die je nog niet wist. Allereerst zijn er natuurlijk ontzettend veel manieren om ze te bereiden. Countryliving.com heeft 8 interessante trucs die je relatie met eieren compleet gaan veranderen. Baknieuws deelt er vier met je.

1. Een hardgekookt ei gepeld binnen enkele seconden
Met een glas, water en wat beweging is een ei zo gepeld. Door het gekookte ei in een glas water te doen en daarna voorzichtig heen en weer te schudden komt de schil makkelijk los. Super handig!

2. Twist
Een leuke variant op de klassieke ei-in-een-vorm-recept: gebruik groenten zoals een uienring of een paprika om het ei in te bakken.

3. Langer vers
Moet je regelmatig eieren weggooien omdat ze over de datum zijn? Je kunt eieren langer bewaren door ze in je koelkast te bewaren en eruit te halen op de dag dat je ze nodig hebt. Je kunt ze trouwens ook invriezen!

4. Wel of niet goed?
Soms twijfel je of een ei nog bruikbaar en vers is. Makkelijke test: vul een glas met water en doe het ei (met schil) er voorzichtig in. Zinkt hij naar beneden? Perfect! Blijft het ei drijven? Niet meer goed!

Klik hier voor de andere vier tricks van Countryliving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *