GS – Joehoe! Ze zijn er weer volop! Pepernoten. Die heerlijke kleine koekjes. Ze heten officieel kruidnoten, maar who cares? Pepernoten klinkt veel lekkerder. En je hoeft echt niet te wachten tot Sinterklaas om deze te kopen. Snel naar de winkel dus! De meeste mensen eten dit lekkers zo ‘uit het vuisje’. Maar je kunt er zo veel meer mee! Baknieuws verzamelde vijf heerlijke recepten voor je. Natuurlijk kun je hierbij zelf kiezen welke smaken je erin verwerkt. Want die zijn er genoeg. Check bijvoorbeeld de yummy smaken van de Pepernotenfabriek.

Meer over pepernoten lees je hier!

1. Tiramusu
Voor dit lekkere dessert heb je 100 gram pepernoten nodig. Het leuke is dat dit dessert van Uit Pauline’s Keuken kidsproof is. Dat wordt smullen met z’n allen!

2. Chocolade pepernoten cake
Chocolade en pepernoten is een geweldige combi. Daarom zijn er naast de ‘gewone’ pepernoten ook smaken met verschillende soorten chocolade te koop. De Bakparade maakte een recept van heerlijke chocoladecake met chocoladepepernoten. Daarbij komt nog extra chocolade én pepernoten bovenop!

3. Sinaasappel + cheesecake + pepernoten = mmmm…
Nog een heerlijk dessert! De bodem is gemaakt van…yep: pepernoten. Daarbovenop komt een heerlijk romig sinaasappel-cheesecake-mengsel. Need we say more? Een recept van Rutger Bakt.

4. Pepernotentaart!
Geen ingewikkelde ingrediënten bij dit recept, wel een overheerlijke taart gevuld met pepernoten, aldus Marieke van Schepje Suiker. Pepernoten door de taart, chocolade door de créme en pepernoten ter decoratie. Dit wordt smullen!

De pepernotentaart van Schepje Suiker

5. Arretjescake!
Deze cake hoef je niet te bakken, je laat ‘m gewoon opstijven in de koelkast. Met speculaaskruiden, biscuits, pepernoten en nog enkele ingrediënten maak jij de lekkerste Arretjescake! Je vindt dit recept op Blokker.nl.

Zelf pepernoten maken
Je kunt de pepernoten natuurlijk ook zelf bakken. Hieronder een filmpje van Allerhande waarbij je stap voor stap leert hoe je deze lekkere kleine koekjes maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *