Op vrijdag 16 maart is het feest in Nederland! En niet zo maar een feest. Het is nationale Pannenkoekendag. Het leukste is dat je de pannenkoeken op allerlei manieren kunt beleggen. Gezond? Lekker veel fruit of groenten gebruiken als topping! Chocoholic? Van een pannenkoek met Nutella en Hagelswag word jij heel blij! Liever iets hartigs? Kaas doet het meestal goed bij de liefhebbers van hartig beleg. Klik hier voor meer toppings. Ook met de tips van Emté kun je heerlijk variëren. Willen de kinderen niet een ‘gewone’ saaie rond pannenkoek? In dit artikel kun je lezen hoe je pannenkoeken bakken leuker maakt. Wis je trouwens dat je pannenkoeken ook kun bakken in een wafelijzer?

Tip: Zo maak je een pannenkoekentaart!

Baknieuws verzamelde vijf pannenkoekenrecepten voor je. 

Tip: Wil je een perfecte pannenkoek bakken? Libelle geeft in dit artikel vijf tips voor succes. Eentje daarvan is om het beslag een uurtje te laten rusten in de koelkast voordat je gaat bakken. Wil je liever tips van de winnaar van NK Pannenkoekenbakken? Misset Horeca deelt de adviezen van Rob Weijers

1. Basis
Zoek je een basisrecept voor pannenkoeken? Deze vind je bij Brenda Kookt. Zij geeft op haar blog aan: “Natuurlijk kun je pannenkoekenmix uit een pakje gebruiken maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Met dezelfde moeite stel je zelf je pannenkoekenmix samen.”

2. Pannenkoeken van havermeel
Glutenvrije pannenkoeken kun je eenvoudig maken met havermeel. Dit is een gezonde keuze en de mogelijkheden zijn eindeloos, meldt de website goedetenengezondleven.nl. Klik hier voor het recept.

TIP! Zo maak je pannenkoekenspiesjes met aardbeien

3. Lactosevrije pannenkoeken
Ben jij lactose-intolerant? Dan is het recept van het Voedingscentrum iets voor jou.

4. Havermout pannenkoeken
De basis van deze pannenkoeken is havermout, banaan en ei. Lekker en gezond volgens I Love Health. Klik hier om aan de slag te gaan!

5. American Pancakes
American pancakes zijn kleiner, dikker en smeuïger dan onze Hollandse pannenkoeken. Zoek je een pancake-recept? Bekijk dan de video van Allerhande hieronder en je kunt zelf heerlijke American pancakes maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *