Kijk jij al uit naar een heerlijk avondje met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk heel veel zoetigheid bij! Ga je zelf aan de bak? Dan staan hieronder vijf recepten waar je je vingers bij aflikt. Veel bakplezier en geniet ervan! En je weet het hé: wie zoet is krijgt lekkers!

1. Gevuld speculaas
Echt iets wat gewoon bij het heerlijke avondje hoort. Na het bakken van deze gevulde speculaas ruikt het hele huis zó ontzettend lekker volgens Eef van Eefkooktzo. Een licht knapperige korst, lekker kruidig door de koek- en speculaaskruiden en die zachte, volle smaak van amandelspijs. Yummy!

2. Taaitaai
Deze lekkernij past zo goed bij het andere Sint-lekkers! Met dit recept van Nederlands-dis moet je het deeg minstens een nacht op een koele plek laten rusten. Taai-taai werd en wordt meestal in de vorm van figuren gebakken. Qua vormpjes kun je ook de uitstekers voor koekjes gebruiken, lekker veel variatie!
3. Mandarijnenmousse
Rond deze tijd zijn de meeste mandarijnen heerlijk van smaak. En deze fruitsoort past precies bij sinterklaasavond. De bodem/zijkant van de taart met mandarijnenmousse is van harde wener deeg waar Helen van Handmadehelen speculaaskruiden aan heeft toegevoegd. Bovenop liggen heerlijke stukjes mandarijn, maar daarbij kunnnen natuurlijk ook nog wat pepernoten. Of chocolademunten! Oeh la la….

4. Banketlettercake
Banketletters. Meestal heb je er rond deze tijd van het jaar wel minimaal eentje in huis. Van je werk, als cadeautje of je koopt hem zelf. Dit recept van Brenda Kookt is ideaal om lekkere restjes banketletter te verwerken. 

Al dat lekkers serveer je natuurlijk op een prachtig servies. Kies hier jouw favo!

5. Sinterklaastaart!
Er gaat niets boven een echte Sinterklaastaart. Deze taart van Smakelijck lijkt wellicht veel werk, maar is eigenlijk best gemakkelijk. Zeker omdat je veel kunt voorbereiden, zoals het bakken van de biscuitlagen en het bakken van de kruidnootjes. Zo hoef je de dag zelf de taart alleen nog maar te vullen en op te bouwen. Naast de kruidnoten kan er natuurlijk ook nog wat extra chocolade op. Eet smakelijk!

Decemberstress? Met deze mindfulness tips hou je het hoofd koel en geniet je volop van deze feestmaand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *