Regelmatig verschijnen er berichten in het nieuws over chocolade. De ene keer is het niet zo gezond, en kun je er minder goed van slapen. De andere keer wordt gemeld dat chocolade best wel goed voor je is, omdat er vitamine D in zit. Al met al blijft het een heerlijk product om te eten vinden we. Wij Nederlanders eten jaarlijks zo’n 4,5 kilo! #fingerlickinggood. Met chocolade kun je ook heerlijke dingen bakken. Eerst lees je wat leuke weetjes over chocolade en daaronder vindt je het lekkers dat je met dit product kunt maken.

Weetje –> Chocolade maakt gelukkig
Onderzoek heeft aangetoond dat het brein van mensen die chocolade eten, meer endorfine aanmaakt – en endorfine is een van de boodschapperstoffen die betrokken zijn bij ons gevoel van plezier.

Weetje –> Het werkt ontspannend
Van chocolade is bekend dat het extreem verzachtende eigenschappen heeft. Een studie vond dat mensen meer ontspannen waren wanneer alleen al de geur van chocolade in de buurt was. Dit meldt woman-online.nl. Meer weetjes over chocolade lees je hier.

Wat kun je allemaal bakken met chocolade? Chocolate chip cookies bijvoorbeeld. Maar ook de vijf dingen hieronder!

1. Chocoladetaart
Natuurlijk: taart met chocolade! Met deze super smeuïge chocoladetaart steel je volgens Keukenliefde op ieder feest of verjaardag de show! Hij is ook super makkelijk en snel te bakken.

2. Chocolade fondant cakejes
Ken je die filmpjes van baksels waar chocolade uitloopt en die heerlijk zijn om naar te kijken? Deze chocolade fondant cakejes van Kokenmetkennis.nl blijven ook zacht en smeuïg vanbinnen. Heerlijk om te bakken als dessert of tussendoortje.

3. Chocolade pindakaas ganache reep
Oeh, la la, de titel van dit recept klinkt al fantastisch! Op de website Madebyellen.com kun je vinden hoe je deze traktatie maakt. Deze krokante chocolade reep met zachte pindakaas ganache vulling is niet alleen ontzettend makkelijk en snel te maken maar deze reep is ook nog eens gruwelijk lekker. Je hebt er weinig voor nodig. Pure chocolade, pindakaas, ahornsiroop en roomboter. Mmmm…..

4. Chocolade donuts
Donuts zijn natuurlijk al een lekkere verrassing. Maar de chocolade maakt het feestje compleet. Op Patesserie.com vind je het recept.

5. Chocolade zoenen
Op de website van Heel Holland Bakt legt Robèrt van Beckhoven uit hoe je de perfecte chocolade zoenen bakt. Het chocoladelaagje moet een beetje kraken, het schuim zuchten en de bodem goed krokant zijn. Dit is de ideale schuimzoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *