Nationale dagen zijn vaak heerlijk om te vieren. Hou jij ook van die #nationaldays? In april zijn er weer voor heel veel producten en evenementen een nationale dag uitgeroepen in de VS. Zoals voor de chocolademousse op 3 april. Mmmmm…..daar zeggen wij geen nee tegen! Chocolademousse of chocomousse is een nagerecht dat in veel landen populair is. Op #nationalchocolatemousseday eet je natuurlijk dit product als dessert. Een traditionele chocolademousse wordt gemaakt met pure chocolade. Er zijn veel recepten om chocolademousse te maken en een makkelijke vind je bij Culy.nl. Hiervoor heb je alleen maar chocolade en water nodig. Super easy! Klik hier voor het recept.

Andere recepten
Heb je liever een mousse met slagroom of andere ingrediënten? Hieronder nog drie recepten van verschillende bakliefhebbers waarbij het water je in de mond loopt. Qua topping kun je natuurlijk blijven variëren. Wat dacht je van frambozen, aardbeien of blauwe bessen? Maak het extra leuk voor de kids met M&M’s, gekleurde hagelslag of sprinkles. Hou je het liever bij chocolade? Hak dan wat stukjes fijn en strooi dit erover. Eet smakelijk!

1. Gek op die repen van Tony Chocolonely? Ook daar kun je mousse van maken volgens Sofie en Jorrit van lekkerensimpel.com. De mousse is machtig maar erg lekker. Klik hier voor het recept.

2. Magimix geeft een recept dat chocolade, eieren en suiker bevat. Klik hier om aan de slag te gaan!

3. De foodsisters gaan voor een mousse met banaan, avocado, bessen en kokosrasp. Klinkt hartstikke gezond toch? Vind ‘m hier!

Tips bij problemen
Gaat het niet goed met je mousse? Heeft het eindproduct bijvoorbeeld klonten of is het zanderig? Dan kan het zijn dat de chocolade niet warm genoeg is gemaakt, de room te stijf is of de chocolade te vloeibaar was. Callebaut heeft de oplossingen voor deze problemen.

Tips van Cees Holtkamp
Wil jij les krijgen van een echte patissier? Cees Holtkamp geeft in het filmpje van FoodTube aan hoe je een verrukkelijke mousse maakt. Hij krijgt hierbij hulp van zijn kleindochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *