Asperges en de lente. Een fantastische combinatie. Velen kennen het standaardrecept wel: asperges met ham, ei en een sausje. Natuurlijk is het heerlijk om dat te eten, maar je kunt veel meer met asperges. Maak eens een hartige taart! Deze kun je zowel als ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortje eten. Baknieuws zocht 5 heerlijke hartige recepten voor je op met het witte (of groene) goud! Voor de kaasliefhebbers is dit een ideaal gerecht, want je kunt het rijkelijk bestrooien met je favo kaas! Natuurlijk kun je altijd producten toevoegen of vervangen in de recepten. Leef je uit en maak er lekker jouw eigen hartige taartje van. Eet smakelijk alvast!

Wist je dat?
– De consumptie van asperges de afgelopen tien jaar vrijwel jaarlijks is gestegen?
– Nederlanders ongeveer 800 gram asperges per jaar per persoon eten?
– Witte asperges groeien in aspergebedden?
– Witte en zwarte folie op aspergebedden de groei van asperges beïnvloedt en voorkomt dat de witte stengels verkleuren door de zon?
– Als je asperges schilt en daarna invriest, je er tot 6 maanden later nog eens van kunt genieten?

Deze weetjes komen van het Het Nederlandse Aspergecentrum. Klik hier voor meer aspergeweetjes en recepten! Onderin dit artikel zie je ook nog in een filmpje uitgelegd hoe je nu verse asperges herkent. 

1. Mosterd-achtig
Marleen van Etenuitdevolkstuin.nl maakte deze lekkere taart met groene asperges. De smaak is fris en mosterd-achtig door de kappertjes en feta. Echt een lekker lentegerecht.

2. Met gerookte kip
Mounir maakte op MaxVandaag een quiche met asperges en gerookte kip. En tomaten, veldsla en kaas. Klik hier voor het recept!

3. Spinazie en zalm
Voor dit recept kun je een combinatie van witte en groene asperges gebruiken. Of welke je het lekkerst vindt. Aspergeskoken.info maakte ‘m met zalm en spinazie.

4. Geitenkaas en uien
Ook dit recept mag je lekker kleurrijk maken met witte en groene asperges. Verseoogst.nl maakt je lekker met een taart van bladerdeeg, gevuld met het witte goud, uien en geitenkaas. Klik hier! 

Foto: Kokenmetanita.com

5. Met broccoli & bacon
Nog meer groenten! Anita van Kokenmetanita.com verzon het recept voor een hartige taart met asperges, broccoli en bacon. Je vind hem hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *