Tijdens de eerste aflevering van Heel Holland Bakt, mochten de bakkers een flammkuchen maken. Dit is een soort pizza die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Over het algemeen is de bodem dunner dan een pizza en je kunt deze beleggen met allerlei lekkers. Hieronder vind je heerlijke toppings om je zelfgemaakte flammkuchen mee te versieren!

1. Origineel
De originele Flammkuchen eet je met crème fraiche, uien, spek en kaas. Ga jij voor lekker traditioneel? Dan is het recept van kookidee.nl iets voor jou! 

2. Lekker zomers!
Anna is één van de kandidaten van Heel Holland Bakt 2018 en maakte dit heerlijke zomerse recept. Als je de ingrediëntenlijst leest loopt het water je al in de mond. Nectarine, rucola, walnoten en geitenkaas! Je kunt het recept vinden op de website van Heel Holland Bakt.

Gek op hartig? Probeer dan eens hartige muffins!

Mmm….

3. Met blauwe kaas!
En wat dacht je van de combinatie gorgonzola picante, honing en hazelnoten? Te vinden op kokenmetkennis.nl. Yummy!

4. Chorizo en paprika
Geen zin om het deeg zelf te maken? Het merk Tante Fanny heeft vers Flammkuchendeeg. Zo ben je nog sneller klaar! Op de website van Tante Fanny vind je het recept voor de flammkuchen met paprika en chorizo. Ook voeg je manchegokaas toe en verse tuinkers om te garneren. Klik hier om aan de slag te gaan! 

Suikervrije Feestdagen? Probeer het hier!

5. Carpaccio!
Het ideale is dat je dit deeg kunt beleggen met alles wat je maar lekker vindt. De kokende zussen besloten een versie te maken met carpaccio. Op hun website vind je een heerlijke flammkuchen met carpaccio, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *