Brr….wat is het koud. Maar binnen is het lekker warm! En wat is er nu leuker met die kou dan gezellig in de keuken bezig te zijn en de heerlijke geuren van jouw baksels op te snuiven?! Baknieuws zocht vijf heerlijke winterse baksels op, waar je je vingers bij aflikt!

1. Winter Wonderland taart met kokos
Buiten is het koud, binnen sneeuwt het! Op de taart dan 🙂 De Winter Wonderland taart van Ria & Laura van Liefdevoorbakken.nl bestaat uit meerdere biscuitlagen, slagroom, verse mango, kokos én natuurlijk Rafaello’s! De taart is niet echt ingewikkeld en dus vrij snel gemaakt. Klik hier om deze prachtige witte taart te maken!

2. Gesmolten sneeuwpop koekjes
Dit zijn zulke schattige koekjes! Vooral erg toepasselijk wanneer het gesneeuwd heeft natuurlijk. Deze gesmolten sneeuwpop koekjes van Bastaart maak je gezellig met de kids. Leuke activiteit voor op de woensdagmiddag! Klik hier voor het filmpje. 

Liever hartige muffins? Klik hier voor 10x inspiratie!

3. Verwarmende wintertaart
In dit recept is royaal gestrooid met smaakmakers als vanille en kaneel. Deze verwarmende wintertaart, gemaakt van spelt en haver en gevuld met walnoten, hazelnoten en pecannoten smaakt verrukkelijk! Gemaakt door patissier Isabelle Beukert en te vinden op de website van seasons.nl. Suiker heeft deze taart nauwelijks nodig: bananen en rozijnen zorgen voor het zoet, terwijl de crèmelaag met bosbessen en rozemarijn voor de frisse bite zorgt.

4. Hartig met zuurkool!
Geen zoete taart, maar heerlijk met dit koude weer: de zuurkooltaart! En weer eens iets anders dan de traditionele zuurkoolstamppot. Te eten als lunch, avondeten of gewoon wanneer jij er zin in hebt. Naast de bekende ingrediënten gebruik je bij deze zuurkooltaart van Lekkertafelen.nl bladerdeeg, ei en room in plaats van aardappelen. Aan de slag!

Eet jij al vier keer per dag?

5. Wintertaart mét ijsbeer!
Hou jij wel van knutselen en maakt het voor jou niet uit als je even bezig bent? Dan is de Wintertaart met ijsbeer van Funcakes iets voor jou! Prachtig voor een feestje of een verjaardag van een kind. Super schattig die ijsbeer en met dit winterse kunstwerk ga je zeker scoren!

–> SUPER TIP: Bij zo’n winters baksel hoort natuurlijk heerlijke zelfgemaakte chocolademelk. Klik hier voor dé perfecte chocolademelk van Suikerjunkie.

CITRUS: Sinaasappelen en mandarijnen zijn er veel in de winter. Je kunt ze ook in je gebak doen!

De prachtige en warme chocolademelk van Suikerjunkie. Klik hier om ‘m te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *