GS – Hoezee! Lang leve de Koning! Op 27 april is het Koningsdag. Heb jij je oranje kleding al uit de kast gehaald? En weet je al wat je gaat bakken voor deze feestelijke dag? Baknieuws zocht 8 oerhollandse recepten voor je uit, die je kunt maken voor je vrienden, familie, buren en bekenden die graag iets lekkers lusten. Kom alvast in de sfeer met deze oranje toppers hieronder!

Tip: Doe iets met rood, wit en blauw of oranje fondant. Dat maakt een baksel meteen ‘Nederlands’

1. Oranje koekjes!
Koekjesuitstekers zijn er in veel vormen, zelfs in de vorm van een kroon. Handmade Helen maakte een koekje op een stokje, maar dan net iets lekkerder omdat hij volledig eetbaar is. Perfect om met kinderen te versieren, mee op de vrijmarkt te staan of om gewoon lekker van te snoepen op Koningsdag.

2. Lekker decadent
Met deze oranje tulband van Betty’s Kitchen steel je show op Koningsdag. In de cake is amandel en sinaasappel verwerkt. Klik hier voor het recept. Het oranje glazuurlaagje maakt deze oranje droom helemaal af.

Foto: Betty’s Kitchen

3. Ode aan de Koningin!
Officieel was deze bedoeld om een ode aan Koningin Beatrix te brengen, maar een ode aan Máxima kan natuurlijk ook. Francesca van Francesca Kookt maakte de Koninginnepavlova. Met verse aardbeien en  oranje mango-sinaasappelcurd. Mmmm….

4. Carrot = oranje
De wortel is een groente die je voor Koningsdagbaksels perfect kunt gebruiken vanwege de kleur. Deze oranje carrot cake overgoten met gekleurde witte chocolade en gevuld met wortels, ananas, kokos en de lekkerste noten is het succesrecept voor Koningsdag volgens Chocolatecompany.nl.

TIP: Heb je zelf al een heerlijk baksel in je hoofd, maar wil je deze een oranje tintje geven? Dat kan makkelijk met een kleurstof. Bij Bouwhuis hebben ze oranje kleurstof van PME

5. Hollandse Donuts!
Hollands meets Amerika in deze overheerlijke donuts met oranje vulling. Echte donuts met banketbakkersroom! Wie lust dat nu niet? Vindt dit recept op deleukstetaartenshop.nl

6. Oranjesoezen
Zelfgemaakte oranjesoezen: een traktatie in stijl voor Koningsdag. Hoe je de slagroomsoesjes bakt en de oranjesoezen in stijl voorziet van een oranje glazuurlaag, kun je lezen in het recept van Weethetsnel.nl.

7. Pannenkoeken!
Pannenkoeken kunnen altijd. Met een kleurstof kun je het beslag oranje maken, maar het kan ook op een andere manier. Deze gezonde oranje pannenkoeken van Pannencook.nl zijn gemaakt met paprika! Het leuke aan de oranje pannenkoeken is niet alleen de oranje kleur, maar ook de combinaties die je kunt maken met deze hartige pannenkoek. Deze is namelijk superlekker met tomaat en kaas.

TIP: Oranje glazuur is ook leuk om te gebruiken voor een dripcake. Bak jouw favo cake of taart en laat het glazuur lekker naar beneden drippen 🙂 Hoe je een dripcake maakt? Dat lees je hier

8. De tompouce
En last but not least: de tompouce! Koop jij de tompouces altijd bij de bakker, Hema of een ander adresje? Probeer het dit jaar eens zelf. Pauline van Uit Pauline’s keuken maakte de Hema Tompouce na. Deze staat bekend om de lekkere room. Dat is geen banketbakkersroom, maar Zwitserse room, een mengeling van gele room en slagroom. In het filmpje hieronder legt Pauline stap voor stap uit hoe je deze maakt!

TIP: Sprinkles!
Het is extra leuk om je baksel te versieren met Sprinkles! Er zijn sprinkles in de kleuren wat de Nederlandse vlag. Bij Sugar High Deluxe heten ze Dutch Glory. Klik hier om ze te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *