Aardbeien – je kunt er het hele jaar door van genieten. Deze heerlijke fruitsoort is naast lekker ook nog eens super gezond! In deze yummy rode vruchtjes zit heel veel vitamine C. Dit is goed voor je weerstand, je huid en haar én helpt mee verkoudheid te bestrijden. Aardbeien zijn perfect voor bij het ontbijt, de brunch, lunch, tussendoortje, als dessert en op de borrelplank. Daarnaast kun je heerlijk je baksels versieren met de zomerkoninkjes. Ook ander rood fruit zoals frambozen, blauwe bessen en bramen combineren er mooi mee. Ga jij ook lekker aan de bak met aardbeien? Baknieuws zocht tien heerlijke recepten voor je uit. Perfect voor Moederdag, in het weekend of gewoon zo maar doordeweeks.

TIP: Meer met groenten en fruit bakken? Lees het hier!

Red Velvet + aardbeien!
 1. Taart met Zwitserse roommmm….
  Oehhh deze taart van Tessa van Patesserie met een heerlijke bodem, frangipane en zwitserse room maakt je heel erg blij! Decoreer de taart mooi met aardbeien en eetbare bloemen. Dat wordt een heerlijk plaatje!
 2. Red Velvet
  Red Velvet is al een mooie rode taart en de rode vruchtjes maken het helemaal compleet! Een smaakvolle combinatie van red velvet met witte chocoladeroom en aardbeien van Ellouisacooking! Het mooiste is als je de kroontjes eraan laat zitten. Aan het eind garneer de aardbeien met witte chocolade. Yumyum!
 3. Zomerse muffins
  De frisse zomerse muffins van Sandra van Leukerecepten.nl zijn een feestje om te eten. Heel makkelijk om te maken en zooo lekker! In dit recept zitten aardbeien in het beslag, maar je kunt er ook nog een paar bovenop de muffins doen. En smullen maar!
 4. Met mascarpone
  Met een rol vers pizzadeeg van Tante Fanny, mascarpone, room en wat andere ingrediënten, maak je in een handomdraai deze heerlijke aardbeienpizza. Niemand zegt hier ‘nee’ tegen!
 5. Roze cupcakes!
  Soms gaat er zo veel lekkers in 1 cupcake! Zoals bij dit recept van Susansbaksalon. Allereerst maak je de vanille cupcakes. Vervolgens de aardbeienbotercrème, deze gaat bovenop! Met een appelboor prik je een gat in de cupcake als hij is afgekoeld en vul je deze met geprakte aardbeien.
 6. Brusselse wafels
  Brusselse wafels zijn vaak iets luchtiger dan andere wafels, omdat de eieren worden gesplitst en de stijfgeklopte eiwitten er later aan worden toegevoegd. Perfect voor een heerlijke brunch – van Liefdevoorbakken.nl!
 7. Gezond met havermout
  Deze havermout aardbeien taart is echt een traktatie. En een gezonde variant, dus ook prima als ontbijt te eten. Met onder andere kwark en kokosmelk. Té lekker! Je vindt het recept op de website van Mindyourfeed.nl.
 8. Kwarktaart
  Met een handjevol ingrediënten maak je volgens Eef zelf een heerlijke, luchtige kwarktaart met aardbei. Maak deze aardbeien kwarktaart met bastogne als bodem: een fantastische taart die niet kan mislukken!
Aardbeien als ontbijt, voor de lunch, brunch, dessert of bij de borrelplank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *