GS – Bak jij regelmatig met wortelen? Je hebt vast al eens een worteltaart gemaakt. De Carrot Cake is namelijk al behoorlijk ingeburgerd in Nederland. Naast de befaamde worteltaart kun je met wortelen ook veel andere lekkere baksels maken. Daarnaast kun je deze groente toevoegen aan een recept dat je al kent, zoals bananenbrood. Of pancakes! Ze smaken niet alleen lekker, maar wortelen zijn ook supergezond. Ze bevatten allerlei mineralen (zoals kalium, natrium, calcium en fosfor) en vitaminen (zoals verschillende vitamine B, vitamine E en betacaroteen). Je kunt er niet genoeg van eten dus!

Worteltaart!

TIP: Meer bakken met groenten en fruit? Klik hier!

 1. Worteltaart – Carrot Cake
  Wat is de lekkerste taart die je ooit hebt gegeten? Na het bakken van deze worteltaart met roomkaas van Pauline staat deze sowieso in je top 3. De cream cheese frosting die er op zit is echt onmisbaar, dit maakt de taart helemaal af. Hij is lekker luchtig doordat er olie gebruikt wordt in plaats van boter! Klik hier voor het recept.
 2. Wortelkoekjes
  Deze koekjes van Roos met havermout en wortelen zijn een verrukkelijke variant van de worteltjestaart. Je kunt ze ook prima eten voor het ontbijt, volgens de maker van het recept zijn ze zelfs verslavend lekker.
 3. Wortelmuffins
  Ontbijten met heerlijke muffins, een feest om je dag mee te starten. Dit recept van Littlespoon is makkelijk en bevat natuurlijk wortelen. Volgens Stefanie zijn ze smeuïg, smaakvol en een beetje zoet. Mmm….
 4. Raw Carrot Cake Sandwich
  Een plaatje om te zien, de oranje sandwich van Marike van Oh My Pie. De Carrot Cake Sandwiches geven een echte smaakexplosie wanneer je ervan zal proeven. De aromatische geuren en de prachtige kleuren geven deze charmeur een charismatisch karakter. Zeg nou zelf, wie wil hier nou niet van genieten? Klik hier om meteen aan de slag te gaan!
 5. Kleine gebakjes
  Ahhhh…zo schattig deze miniversies van de carrot cake. Een echte eye-cather met de worteltjes bovenop. En natuurlijk vol met wortelen! Daarnaast gebruik je in het recept van Kookmutsjes.com ook walnoten, chocolade en roomkaas. Dit klinkt té lekker!
 6. Wortelcupcakes
  Natuurlijk horen cupcakes ook in dit rijtje thuis. Deze zijn ook prima te eten voor de mensen (of kids) die eigenlijk niet zo van worteltjes houden. Door de wortels en de olie zijn de cupcakes lekker smeuïg. Hoe je deze maakt? Dat lees je op Simplethoughts.nl.
 7. Wortelwafels
  Deze wafels Van Verseoogst.nl zijn gemaakt van worteltjes! Een vers en toch zoet ontbijtje. Of lunch. Of lekker tussendoortje. Het kan eigenlijk altijd wel. Meer inspiratie voor wafels en toppings om je vingers bij af te likken? Klik hier!
 8. Wortelpancakes – Ook pancakes zijn niet weg te denken bij een ontbijtje in het weekend of een mooie brunch. Bij een flink stapeltje met deze van Els zit je wel een tijdje echt vol. Maar lekker dat ze zijn!
Mmmm…de Carrot Cake Sandwich van Oh My Pie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *