Ahhh amandelspijs… een heerlijk toevoeging aan je baksel! En met name rondom de feestdagen super populair. Ben jij ook zo’n fan van dit suikerachtige goedje én gek op bakken? Dan is dit artikel met 8 heerlijke recepten – inclusief dit lekkers – perfect voor jou! Deze recepten maken van elk avondje geen heerlijk avondje, maar een fingerlickinggood avondje! 🙂

De heerlijke avondjes van december zijn nog fijner met zelfgebakken lekkers!
Recepten voor Sinterklaas vind je hier…
 1. Banketstaaf
  In december kun je er niet omheen: bij elke bakker kom je banketstaven tegen. Maar zelfgebakken is natuurlijk veeeel lekkerder! En het is nog makkelijk om te maken ook. Voor dit recept van Rutger heb je alleen vers bladerdeeg, amandelspijs en een ei nodig. Eitje dus! Variatietip voor de creatieve bakker: maak ‘m in een vorm of letter. Ook leuk als cadeautje!
 2. Sloffentaart
  Waanzinnig lekker én over de top: dat is deze sloffentaart van Carola. De bodem is eigenlijk net een grote gevulde koek. Daarop komt nog een vulling van witte chocoladeroom én strooigoed. Loopt het water jou ook al in de mond? Dit wil je gewoon NU eten! Zoiets kun je natuurlijk ook maken met een kerstachtig tintje. Maak ‘m feestelijk met bijvoorbeeld rood fruit, exoten, strooisels, eetbare bloemen of speciale kerstchocolade. Check het recept hier.
 3. Romige fruittaart met amandelspijs
  Fruit + room + spijs = watertanden! Op de website van Dr. Oetker vind je het recept voor een fruittaart met amandelspijs en roomvulling. Decoreer met fruit en versieringen naar keuze en je hebt een delicious dessert.
 4. Stoofpeer in bladerdeeg
  Fruit voor in de winter: de stoofpeer. Echt een product waar je veel meer mee kunt dan je zou denken, zoals je ziet in dit recept van Tante Fanny! Met bladerdeeg, wijn, amandelspijs en nog een paar ingrediënten maak je een dessert waar je ‘u’ tegen zegt! Hartstikke leuk en echt een feestelijk plaatje voor op de kersttafel.
 5. Appeltaart mét
  Mensen die dit al eens hebben gegeten zweren erbij: maak nooit meer een appeltaart zonder amandelspijs! Deze zoete combi is zo waanzinnig goed! Je kent vast die heerlijke geur wel die je huis vult als je appeltaart maakt. Moet je nagaan dat dit nog lekkerder is met amandelspijs. Aan de slag met de tips van Vriendin! En.. voor degenen die het nog niet wisten: de beste appel voor een appeltaart is de Goudreinet! Wist je trouwens dat je ook met groenten kunt bakken?
 6. Plaattaart
  Als je de foto van het recept van Mooiwatbloemendoen.nl ziet, waan je je even terug in de zomer. Gelukkig rood fruit tegenwoordig allemaal jaarrond verkrijgbaar, dus ook in de winter maak je dit zomerse plaatje! Met bladerdeeg, amandelspijs, fruit en poedersuiker kom je al een heel eind en kun je dit baksel binnen een uur op tafel zetten. Daar zegt niemand ‘nee’ tegen tijdens de kerstbrunch! Hou jij ook zo van aardbeienbaksels? Dan moet je hier zijn!
 7. Gevuld speculaas
  Een klassieker: gevuld speculaas. Ben jij ook niet van die droge speculaaskoeken? Gevuld met spijs is toch tien keer lekkerder! Hoe je deze maakt vind je op de website van Tessa. Bak de gevulde speculaas staaf in ca 30 minuten gaar. Waarschijnlijk kun je dan niet meer wachten, maar laat ‘m wel even afkoelen. Het lekkerste is trouwens om hem een nachtje te laten liggen en daarna pas op te eten. Kun je gelijk even testen of je nog geduldig bent! 🙂
 8. Appelplaatkoek met havermout en spijs
  De combinatie speculaas, spijs en appel mag de hele winter door vindt Mariette van Zoetrecepten. En wie zijn wij om haar tegen te spreken? De speculaaskoek is krokant en winters en een goede tegenhanger van de smeuïge laag amandelspijs en de frisse appel in de vulling. Laat me raden: jij bent nu ook aan het watertanden! Het kan trouwens nog lekkerder: serveer met een bolletje ijs!

Liever iets zonder spijs? Check hier de lekkerste taarten voor de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *