Elke dag een toetje eten en toch gezond blijven. Diëtiste Brigitte Zeitlin doet het zelf en raadt ook iedereen aan om dagelijks te genieten van een heerlijk dessert. Elke dag? Yep! Dit schrijft ze op self.com.

Gek op chocolade
Brigitte is gek op chocolade, ze noemt zichzelf een chocoholic. Ook in haar dessert zit bijna altijd chocolade. Ze legt uit: “Bij een gezonde levensstijl is het cruciaal om elke dag jezelf te verwennen met een kleine traktatie. Dit zeg ik tegen al mijn cliënten. Hierdoor heb ik nooit het gevoel dat ik mezelf iets opleg of wordt beperkt. Als je jezelf alle producten ontzegt waar je hartstikke gek op bent, dan ga je vroeg of laat voor de bijl. De kans is groot dat je dan veel eet, je daarna schuldig voelt en nog meer gaat eten. Daarom is het goed om jezelf elke dag een klein beetje te geven van iets waar je gek op bent.”

Zondigen
Ze geeft aan dat er mensen zijn die zichzelf toelaten om af en toe te ‘zondigen’ als het gaat om eten. “Vaak wordt zo’n ‘cheat meal’ dan in één keer gegeten en bestaat het uit veel te veel verkeerde producten. Dat is niet slim. Nee, het is beter om dagelijks een beetje lekkers te eten. Je hebt dan elke dag iets lekkers in het vooruitzicht waar je van mag genieten. Voel je niet schuldig, hou het bij kleine porties en dan is elke hap een heerlijke traktatie! Wil je meer? Bewaar dat voor de volgende dag!”

Gezond
Hoe blijft de diëtiste gezonden terwijl ze elke dag een dessert eet? Haar geheim: eet veel groenten, fruit en volkoren producten. Brigitte is trouwens niet van de ‘gezonde’ desserts. “Er zijn genoeg gezonde versies van de traktatie waar jij gek op bent. Toch is een dessert van de ‘real stuff’ veel meer bevredigend en zul je later ook minder snel ‘cravings’ krijgen.

Meer weten? Klik hier voor het artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *