Joehoe! Op vijf februari was het Wereld Nutella Dag. Als big fan wist je dit natuurlijk al, maar als het je was ontschoten: je mag het ook best later vieren. Deze speciale dag is een initiatief van de Amerikaanse blogster Sara Rosso. Zij was een groot fan van Nutella en vond dat het product wel een speciale dag waard was. In 2007 introduceerde ze World Nutella Day. Doel was de liefhebbers van het hazelnootpastamerk wereldwijd te inspireren en op sociale media te verenigen. Al snel werd het initiatief wereldwijd bekend doordat duizenden mensen die dag hun liefde voor het merk deelden door foto’s, recepten, gedichten en berichten op sociale media te plaatsen. Het AD maakte zelfs een quiz om te kijken hoeveel je over Nutella weet. Hoeveel weet jij over Nutella?

In dit artikel vind je alles over Nutella.

Zin in een bad met Nutella?

Recepten
Nutella is heerlijk in, op en over gebak. Met Nutella kun je allerlei lekkere dingen bakken en koken. Heb je zin in een chocoladetaart met Nutella en aardbeien? Of liever pasteitjes met Nutella? Pannenkoeken met deze chocopasta? Nutella-koekjes? Op de website Allesmetnutella.nl vind je alles met Nutella. Klik hier voor recepten.

Foto: Allesmetnutella.nl

Valentijn enzo
De chocoladepasta is ook echt een product om je Valentijn mee te verrassen of de liefde mee te verklaren. Lifestyle.nl maakte een recept voor hartenkoekjes met Nutella en frambozen. How sweet!? Hier kun je het recept vinden. Ook een schattige tip voor een romantisch avondje: de chocoladefondue met Nutella. Het is trouwens nog geen kerst, maar hij is wel waanzinnig lekker: de kerstboom met Nutella. Ben je de kerstboom een beetje beu? Met een beetje fantasie maak je allerlei andere vormen van het bladerdeeg.

Nog meer recepten
Niet alleen Nutella zelf, ook anderen maakten recepten met dit product. Koekjes, brownies, taarten, je kunt alle kanten op met dit bruine goedje! Haremaristeit zette er 25! bij elkaar. Klik hier om ze te vinden en te maken. Ensemble Magazine bleef ook niet achter en verzamelde tien recepten met Nutella. Je vindt ze hier.

Nutella Hacks
Je hebt heerlijk geslapen en als je uit bed stapt krijg je al trek in een verrukkelijke boterham met een dikke laag Nutella erop. Als je de kast opendoet zie je tot je schrik dat de Nutella-pot bijna leeg is. Wat doe je? Niet huilen, met deze handige Nutella Hacks maak je je ochtend toch nog tot een feestje. Een voorbeeld: Giet twee koude kopjes melk in de Nutella-pot. Schroef hem dicht en schud stevig door elkaar. Hoppa, je hebt chocolademelk! Meer Nutella Hacks? Klik hier.

Wist je dat?
– Er een speciale website is voor de World Nutella Day? Check ‘m hier.

– Je een bad kunt nemen in Nutella?
Dit is echt voor de die-hard fans van de chocoladepasta. Vul een bad met Nutella en ga hier lekker in genieten. Misschien word je er een beetje misselijk van, maar ach…NUTELLA! Het is fantastisch! Ook een leuke tip voor Valentijnsdag…. Wil je een filmpje zien met een mooie man in een bad vol Nutella? Check de video onderin dit artikel!

– Sommige mensen elkaar bijna slaan om Nutella?
In de Franse supermarkt Intermarche was Nutella onlangs in de aanbieding. 70% korting! Mensen gingen bijna met elkaar op de vuist om de goedkope chocoladepasta te bemachtigen. Klik hier voor het artikel van RTL.

– Nutella goed zou zijn voor je huid?
Elke dag een beetje Nutella op je gezicht schijnt heerlijk te zijn. Je huid wordt er blijkbaar zachter van. Kate Middleton zweert erbij. Klik hier voor tips.

– Er kookboeken zijn van Nutella? Er is bijvoorbeeld het grote Nutella kookboek. Scoor het boek hier om elke dag te genieten van je favo product.

– Je veel meer met Nutella kan doen dan je denkt? De website treehugger.com zette 19 dingen op een rij die je met Nutella kan doen.

– De hashtag #worldnutelladay al meer dan 35.000 keer is gebruikt op Instagram? #nutella al trouwens meer dan 8 miljoen! 

– Nutella verhalen verzamelt van haar fans?
Op de website van Nutella kun je lezen over wat mensen hebben beleefd met het product. Er zijn ondertussen al meer dan 76.000 verhalen van mensen uit 114 landen. Lees ze hier!

– Er een speciale lepel is waarmee je de pot Nutella écht leeg kan maken?
Jaaa….deze lepel laat geen enkele restjes meer achter. Ok, maar dan heb je dus niets meer aan die Nutella Hacks hé! Je kunt hier meer lezen over die lepel – de Mini Supoon. .

– Er best veel suiker in een pot Nutella zit?
Het broodbeleg stond onlangs nog in de kijker. Op een foto die viral ging waren de ingrediënten op een rij gezet waaronder palmolie, cacao, suiker, melkpoeder en hazelnoot. Minder gezond dan je dacht? Of het waar is, is niet helemaal duidelijk, want de organisatie die Nutella produceert geeft aan dat het recept geheim is. De foto met ingrediënten kun je hier bekijken. Daar vind je ook meteen een recept om een ‘gezondere’ versie van het product te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *