GS – Cake International in Birmingham vond plaats van 3 t/m 5 november 2017. Het was een drukte van belang. Naast het bekijken van de vele producten van 130 standhouders konden bezoekers workshops volgen en waren er diverse demonstraties om het publiek te entertainen. Op de show waren honderden kunstwerken gedemonstreerd van mensen van over de hele wereld die meededen met de cake-competities. Een grote groep van experts liep deze beursdagen rond om de creaties te beoordelen.

Realistisch
De kunstwerken die je daar tegenkwam waren verbazingwekkend realistisch. Klik hier voor een fotoreportage.

Speciale shows
De nieuwste cake decorating en bakproducten waren te vinden op de beurs. Er werden ook veel speciale shows georganiseerd, zoals ‘Chocolate Magic’ met Daniel Dieguez en Karen Portaleo en de ‘Live Airbrushing Art met Claire Anderson van Clairella Cakes. Daarnaast was er een beeldhouwshow van Christine & Phil Jensen – bekend van Extreme Cake Makers. Zij maakten twee mega zeepaarden in drie dagen. Cake Designer en award winnaar Emma Jayne presenteerde deze beurs haar Wedding Dress. Deze zag er van dichtbij zo realistisch uit dat hij bijna niet van een echte jurk te onderscheiden was.

Demonstratie Theater
Modelleren met pasta of chocolade, airbrushen, sugarcraft, het aanbrengen van royal icing, het decoreren van cakes, het maken van suikerbloemen en meer onderdelen van het vak konden bezoekers leren in het Demonstration Theater. Verschillende experts lieten daarnaast in The Cake International Theater zien hoe je bepaalde technieken onder de knie kon krijgen.

The Cake Off Final
The Welsh Cakes streed dit jaar tegen Cake That tijdens The Cake Off Final. Deze twee teams moesten op zaterdag binnen 45 minuten een thema-cake ontwerpen. De cakedesigners maakten deze ‘live on stage’ voor een onafhankelijke jury.

De volgende Cake International vindt plaats van 2 t/m 4 november 2018. 

Meer weten over Cake International? Klik hier

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *