Om de overwinning te vieren bakte Heel Holland Bakt finalist korporaal Anna Yilmaz heerlijke gebakjes voor defensieminister Ank Bijleveld. De 29-jarige winnares bracht Ank éclairs met advocaat, slagroom en chocolade. Dit kun je lezen in het magazine van Defensie. Ook ontving ze een bijzondere coin van de Commandant der Strijdkrachten.

Marine of bakken?
Met de bakprijs in handen overziet Anna haar toekomst. Momenteel zit ze nog goed bij de marine, maar een knus koffietentje waar je ook een lekker broodje kunt eten lonkt. “We zien wel waar het schip strandt”, reageert Anna met een knipoog. “Ik werk nu 10 jaar bij Defensie. Dat uniform lever je niet zomaar in.” In een interview met Omroep Max gaf ze aan dat ze het liefst een lunchroom zou starten.

Anna bracht éclairs met advocaat bij de minister.

Anna: “In een taart horen roomboter, eieren en suiker”

“Over een ding is ze in ieder geval zeker; taart blijft ze eten. Ook als sportief militair. “Dan loop ik wel een rondje extra. Je ziet ook steeds vaker gezonde taarten, maar dat smaakt niet. Sommige dingen moet je niet veranderen. In een taart hoort roomboter, eieren en suiker. Neem dan maar een kleiner stukje.”

Lees hier het hele verhaal in het Magazine van Defensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *