Anna, de 29-jarige winnnares van Heel Holland Bakt 2019, vertelt in een artikel van Omroep Max dat haar droom is om iets voor zichzelf te beginnen. “Het liefst start ik een lunchroom. Al heb ik het bij de marine nog onwijs naar mijn zin. Als ik maar bezig kan zijn met mijn passies, dan is het goed.”

Haar eerste reactie toen ze hoorde dat ze de winnares was van Heel Holland Bakt was: “Ik dacht dat ik flauwviel. Je verwacht het niet en dan zie je ineens je eigen foto! We waren alle drie goed tot het bittere einde. Het was als een droom die uitkwam en ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt is gebeurd.” Lees de hele terugblik van Anna op de website van Heel Holland Bakt.

Tijdens deelname aan het programma droomde ze ’s nachts hoe het eindresultaat van haar taarten zou moeten worden. Wat vindt ze het leukste aan bakken? “Dat vind ik het moment dat als je iets uit de oven haalt, bijvoorbeeld een appeltaart. Als die uit de oven komt, ruikt het hele huis naar appel en kaneel: heerlijk!”

Marine
Anna was gisteren natuurlijk aanwezig bij de uitzending Smaakt naar meer en door Robert wordt ze daar trots ‘de ideale bakker’ genoemd. Ze heeft zo’n drie maanden geheim moeten houden dat ze had gewonnen. “Vooral de laatste weken vond ik echt verschrikkelijk, vertelt Anna tegen André. Anna is korporaal bij de Koninklijke Marine en kreeg tijdelijk een functie op de wal tijdens haar deelname aan Heel Holland Bakt. Bij de Marine hebben ze zelfs een speciaal promotiefilmpje gemaakt van Anna en een heerlijke appeltaart. Dat en meer zie je in de uitzending van Smaakt naar meer!

Tulpendroom
Tijdens de finale maakte de winnares het spektakelstuk de Tulpendroom. Wil jij deze droom van een taart ook maken? Klik hier voor het recept!

Volg Anna op Instagram

Doe volgend jaar ook mee!
Ben jij ook een enthousiaste thuisbakker en droom je van meedoen aan het populaire programma Heel Holland Bakt? Je kunt je nu al aanmelden voor het nieuwe seizoen. Wat heb je nodig om mee te doen volgens het programma? 100 gram bakervaring, een snufje stressbestendigheid, 6 millimeter productkennis, 10 gram bakvertrouwen en 1 kilo bakplezier. Meld je nu aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *