Bakken is niet altijd even simpel. Daarom zette Buzzfeed.com wat tips op een rijtje voor verschillende bakproblemen. Zo wordt bij veel cakes de bovenkant rond in plaats van plat. De oplossing daarvoor is heel simpel. Zorg ervoor dat er tijdens het bakken een vochtige doek om je cakevorm zit. Hierdoor zal de cake niet te hoog rijzen. Veel mensen vragen zich ook af of eieren echt op kamertemperatuur moeten zijn, als dit wordt vermeld in een recept. “Zeker niet, is het antwoord van de bak-experts op deze website. “Alleen als ze geklopt moeten worden.”

Hoe krijg je de frosting-laag echt strak en zonder kruimels?

Veel mensen weten niet goed hoe ze bruine suiker moeten bewaren en hoe deze zacht blijft. Het antwoord: “Bewaar deze in een luchtdichte trommel die een klein beetje lucht door laat. Als je bruine suiker toch is uitgedroogd kun je hem nog even in de magnetron in een plastic zak met een stuk nat keukenpapier zetten. Als je dit 20 seconden in de magnetron doet is de suiker weer zacht.”

De echt taartenmakers kennen het probleem wel: de eerste frosting-laag is altijd ‘kruimelig’ door de cake. Het probleem is dat de kruimels er de volgende lagen met frosting ook nog zijn, terwijl je natuurlijk een strakke cake wil. Daarom moet je ervoor zorgen dat de eerste laag met frosting goed opstijft. Een nacht in de koeling dus en daarna pas de volgende lagen aanbrengen!

Klik hier voor alle bakvragen en oplossingen van Buzzfeed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *