Lopen de rillingen al over je rug? Of denk je mmm….lekker? In veel landen zijn insecten hartstikke populair. Misschien ben je je er niet van bewust, maar jij consumeert waarschijnlijk ook insecten. Neem de roze koek. Die heb je vast wel eens gegeten. Enig idee hoe die roze wordt? De kleurstof wordt gemaakt van schildluizen die leven op cactussen in Peru en inmiddels ook gekweekt worden op bijvoorbeeld Lanzarote. En dat is goede handel: deze insecten kosten namelijk 30 euro per gram, en zijn daarmee meer waard dan goud! Op duurzaaminsecteneten.nl lees je in welke producten nog meer insecten zijn verwerkt.

Recepten
Heb je al trek gekregen? Volgens Wageningen Universiteit zitten er veel voordelen aan het eten van insecten. Zij maakten verschillende recepten, waaronder de quiche met meelwormen. Daar zitten dus echte meelwormen in. Proberen? Klik hier voor het recept.

Heb je meer trek in meelwormkoekjes? Insectenverkoper Edwin Peek maakte daar een recept voor. Klik hier voor het recept. Je kunt ook starten met een bananenbrood met meelwormen. Dat recept vind je hier.

Poeders
Bij het bedrijf DeliBugs vind je diverse eetbare insecten, zowel in de gevriesdroogde variant als poeders. Sprinkhanen, krekels en wormen; stuk voor stuk insecten die boordevol goede, belangrijke voedingsstoffen zitten. Klik hier om ze te bestellen.

Sinds enkele jaren wordt in Nederland gewerkt aan het project ‘Bugs’, waarbij wordt geprobeerd om eetbare insecten als voedsel op de Nederlands markt te brengen. Het eten van insecten wordt wel het eten van de toekomst genoemd. De voorhoede van fans vindt insecten lekker zacht van smaak. Maar zij roemen vooral twee andere voordelen: gezondheid en duurzaamheid. Insecten leveren eiwitten, ijzer en vitamine A, B2 en D. Ze zijn daarmee vergelijkbaar met vlees van varken, kip of rund. Het vetpercentage is vaak lager en gunstiger van samenstelling. Dat betekent veel onverzadigd vet, zoals linolzuur. Dit wordt gemeld op de website van Peek&Vanbeurden, een delicatessenwinkel in Utrecht waar je ook insecten kunt halen.

https://www.youtube.com/watch?v=gZJaTPI7ur0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *