GS – Sinds wanneer heb jij last van bakkriebels? Adriënne Peursem al sinds haar kinderjaren. Op haar blog schrijft ze dat het echte hobbybakken pas begon toen ze getrouwd was. “Ik zocht een nieuwe hobby, puur als tijdverdrijf op mijn vrije dagen. En om met meer bezig te zijn dan het huishouden en mijn werk.”

Fondant en meer
In 2010 begon haar eerste – zoals ze het zelf noemt – fondantavontuur. “Na twee jaar voornamelijk fondanttaarten gemaakt te hebben kreeg ik steeds meer plezier in het bakken. Hoe meer ik bakte hoe beter de resultaten werden. Ik ging steeds meer recepten krijgen die goed lukten. Dat wilde ik graag aan iedereen laten zien.”

Monchou cakerol van Bakkriebels

Snufje van dit
De naam bakkriebels past precies bij Adriënne. “Ja echt… Ik heb last van bakkriebels. Ze zijn er niet altijd maar als ze er zijn dan moet ik er aan toe geven. Het kan zomaar gebeuren dat ik ’s morgens uit bed kom zonder een bak-idee voor die dag, maar dat ik een uurtje later toch echt even wil bakken. En daar sta ik dan weer. Ik mix de boter, de eieren, de suiker en de bloem telkens in andere verhoudingen en telkens in een andere volgorde. Ik voeg er een snufje van dit en een lepeltje van dat aan toe. De oven gaat aan en een poosje later komt er weer iets uit de oven gerold. De ene keer iets dat goed lukt, dan iets waar ik nog iets aan wil veranderen en ook soms iets waarvan ik denk ‘nooit meer!’. Gelukkig overheersen de successen en kan ik jullie hiervan mee laten genieten.”

Mmm…. Monchou cakerol
De bakster heeft veel heerlijke recepten op haar blog staan. Met de lezers van Baknieuws deelt ze het recept van de monchou cakerol. Als je fan bent van de monchoutaart, dan is dit echt iets voor jou. In plaats van een koekjesbodem is de vulling van je favo taart opgerold in een heerlijke dunnne plak biscuit. Dat wordt smullen!

Klik hier voor het recept van de monchou cakerol

Monchou cakerol van Bakkriebels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *