GS – “Het bijzondere aan steviJa is dat het natuurlijk is. Veel Stevia-producten hebben chemische toevoegingen, maar dit is puur natuur”, vertelt Lucas enthousiast. “Ons bedrijf biedt verschillende hoogwaardige stevia-producten, die perfect passen in een gezonde levensttijl.” Hij presenteerde deze tijdens de beurs Taart en Trends in 2017.

Samen met zijn vader Johan runt Lucas het bedrijf. “Mijn moeder Anna Gretha heeft dit opgericht, maar is helaas in 2016 overleden. Zij was zich heel bewust van gezonde voeding en was heel lang bezig met een onderzoek naar stevia. Ze besloot om dit product in allerlei vormen op de markt te brengen en richtte SteviJa op. Na haar overlijden gingen haar man en zoon door met deze passie voor gezond eten.

In Stevia Kristal zitten 95% minder calorieën dan in suiker

Bakken
Bakkers kunnen veel met de producten van SteviJa. “We willen laten zien dat stevia een heerlijke vervanger is voor suiker en dat een baksel dan even lekker smaakt. Veel mensen zijn bang dat het het baksel mislukt door een gemis aan suiker, maar dat hoeft helemaal niet. Daarnaast is het stukken gezonder. In het product Stevia kristal zitten bijvoorbeeld bijna geen calorieën, zelfs 95% minder dan in suiker!”

Biologisch
SteviJa groeit hard en de producten zijn ondertussen al verkrijgbaar in verschillende landen binnen en buiten Europa. “Begin 2010 verhuisde het bedrijf naar een groter pand in Drachten. Hier hebben we voldoende ruimte om naast de webwinkel ook aan groothandels en winkels te leveren.” Lucas geeft aan dat ze in spanning afwachten op de bio-certificatie. “Wij al Skal-gecertificeerd, alleen mogen steviolglycosiden (stevia) nog niet als biologisch verkocht worden. Ondanks deze tegenslag in de wetgeving verwachten wij alsnog medio 2018 biologisch te zijn”, besluit hij.

Meer weten? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *