Bakken is al een tijdje hot en de populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Er zijn verschillende trends die momenteel spelen in deze groeiende markt. Voor mensen die gebak kopen zijn smaak en convenience belangrijke drijfveren bij de aankoop.

Naast zoet zijn ook hartige baksels steeds meer in trek

Dit soort producten wordt vooral gekocht met de ogen en daarom doen bakkers er alles aan om ze zo aantrekkelijk mogelijk te maken en presenteren. Naast zoet zijn ook hartige baksels steeds meer in trek. Mensen nemen dit mee voor onderweg en zien het als maaltijd ’to go’ in hun drukke bestaan. Vooral jongeren zijn gek op dit soort hartige snacks. Glutenvrije en de zogenoemde ‘clean label’ producten doen het ook goed bij een groeiende groep consumenten.

Taarttrends
Als het gaat om taartdecoratie zijn er telkens nieuwe kleurentrends, waaronder die van de krijtachtige pastels. Als decoratie zien we naast beschilderingen ook emojis, snoep of andere eetbare strooisels op de baksels. Taarten worden op zeer opvallende manieren versierd, vooral voor de speciale gelegenheden. De populariteit van ‘dripcakes’, die worden gemaakt met ganache, groeit. Teksten op de taart hoeven niet zo lang meer als vroeger. Iedereen weet tegenwoordig toch dat HBD Happy Birthday betekent? Naast de taarten die ‘over the top’ zijn, is het tegenovergestelde ook iets waar veel bakkers voor kiezen. Zo is de ‘naked cake’ en mooi voorbeeld van ‘less is more’. Ook mini-cakes zijn ‘hot’. En duur. Maar dat zijn diamanten ook.

Koekjes
Fondant wordt al jarenlang gebruikt voor taarten, maar vanaf nu mag fondant ook op de koekjes. Door koekjes te versieren met fondant krijg je mooi gekleurde en opvallende kunstwerkjes. Koekjes, taarten, macarons of cupcakes kun je tegenwoordig helemaal personaliseren door een eetbare print te laten afdrukken en die te bevestigen op de producten. Hiermee kun je je onderscheiden van de rest en een meerprijs vragen.

Eclairs en Churros
De eclair is weer terug! Het leuke is dat je eclairs ook op een mooie manier kan versieren. Zowel de crème als de topping kan worden afgewisseld. Veel eclairs zijn versierd met fruit, maar ook chocolade is een veelgebruikte toevoeging. Een eclair is een echt Franse traktatie. Churros daarentegen komen uit Spanje. Ook die zie je meer en meer van het zuiden omhoog komen naar Nederland en België.

Chocolade
Chocolade is een onderdeel dat niet meer weg te denken is bij bakkers. Het wordt gebruikt als onderdeel van ganache, als topping, als ingrediënt. Chocolade is er in veel vormen en maten en dat maakt het, naast de smaak, zo razend populair.

Desserts
Niets, zelfs de gezondheidsreclames, houden de verkopen van desserts tegen. Mensen zijn gek op desserts. Crème Brûlée, Crêpes, IJs, Tiramisu en chocolademousse vinden nog steeds gretig aftrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *