Vegter, de industriële bakkerij in Hoogezand, is failliet. Dit meldt RTL Nieuws. Het bedrijf staat bekend om haar Vegter’s Rolletjes. Al generaties lang bakken ze rond de feestdagen deze bekende producten. Rolletjes zijn dunne, tussen ijzer gebakken wafels, die vervolgens zijn opgerold. Volgens traditie worden ze rondom de jaarwisseling gepresenteerd. De rolletjes symboliseren het nieuwe jaar en worden in combinatie met knijpertjes gegeten.

Hoop op doorstart
Het faillissement is op 20 februari uitgesproken, zei een woordvoerder van de rechtbank Noord-Holland tegen RTL. Of het helemaal einde verhaal is voor de wafelbakker is onzeker. “Of er met oud en nieuw weer Vegter’s rolletjes op tafel staan is nog niet zeker, maar er is wel goede hoop dat er een doorstart komt”, zegt curator Pieter Lettinga. Het is ook mogelijk dat het bedrijf wordt overgenomen.

Enzo Knol is er gek op
Hieronder een vlog van Enzo Knol over de Vegter’s Rolletjes. Hij kreeg eind 2017 een rondleiding door de fabriek. Zelf is hij gek op de rolletjes en vanaf 8:11 in dit filmpje start hij met het vullen van de rolletjes met verschillende ingrediënten. Je kunt de Vegter’s Rolletjes namelijk volstoppen met allerlei vullingen. Benieuwd welke? Check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *