GS – “Toen ik eens kritisch ging kijken naar hoe veel plastic verpakkingen wij als gezin dagelijks gebruiken, schrok ik echt. Ik realiseerde me, dat als dit zo doorgaat, we verkeerd met onze toekomst om gaan en besloot hier iets tegen te gaan doen. Het startte allemaal met de herbruikbare broodzak van biologisch katoen. Dit was onze eerste stap tegen verspilling”, vertelt Inge Barmentlo, oprichter van Bag Again. Ik geloof dat alle kleine beetjes helpen, dus ik probeer zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor mijn producten. Met elke verkochte broodzak zijn we weer een stapje verder in het verhaal tegen verspilling.”

Ik geloof dat alle kleine beetjes helpen

De broodzakken worden genaaid in India. “Dit gebeurt door volwassenen die een goed loon ontvangen. Ik vind het erg belangrijk dat het hele verhaal klopt, zowel op sociaal als op ecologisch gebied. We hebben gekozen voor biologisch katoen om dat dit veel beter is voor de werknemers in de katoenindustrie en voor de natuur dan gewoon katoen.” Inge komt zelf uit Gouda en tot haar blijdschap ziet ze regelmatig mensen met de katoenen zak lopen. “Toch zie ik deze vooral bij mij in de buurt, dus er is nog een groot potentieel in Nederland. Ik zie dat steeds meer mensen zich bewust worden van de impact van plastic en heb er vertrouwen in dat hierdoor bij een groeiende groep een gedragsverandering komt op het gebied van verpakkingen.”

De broodzakken zijn er in verschillende vormen en maten. “Daarnaast bieden wij veel andere producten zoals drinkbekers, speciale zakken om groenten en fruit in te doen, mason jars, naked soap en nog veel meer. Ons assortiment blijft zich uitbreiden en de komende jaren blijven we ons volop inzetten voor zero waste”, besluit de onderneemster enthousiast.

www.bag-again.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *