GS – De cactus is hot! In elk trendy woonmagazine zie je deze voorbij komen en volgens interieurstylisten zijn deze schattige plantjes aan aanwinst in ieder huis. Ook in de taartenwereld is deze trend een tijdje geleden geïntroduceerd en nog steeds springlevend. Een voorbeeld van een persoon die zich deze kunst eigen heeft gemaakt is Jiahn Kang. Zij is de eigenaresse van Brooklyn Floral Delight en maakt adembenemende realistische cupcakes en taarten die zijn versierd met cactussen, vetplanten en andere bloemen- en plantensoorten.

Foto: BK Floral Delight

De planten zien er zó echt uit dat je ze voor de sier in de vensterbank zou plaatsen, maar ze zijn gemaakt voor een smaaksensatie. Gemaakt van botercréme. Om op te eten dus! Letterlijk en figuurlijk.

Decoratieskills
In een artikel van Vogue wordt aangegeven dat Jiahn Kang haar taartenshop startte in 2015. Met haar mooie posts op Instagram heeft ze de afgelopen jaren veel volgers gekregen. De specialist in bloementaarten en cupcakes geeft ook workshop waar ze haar decoratieskills aan anderen laat zien.

De juiste kleuren
Een cake is niet zo maar klaar. Het duurt pakweg vier tot vijf uur om ze te decoreren en te kleuren. “Het gebruik van de juiste kleuren is het belangrijkste onderdeel om ze er zo realistisch mogelijk uit te laten zien”, vertelt ze tegen Vogue. Haar inspiratie haalt ze uit haar liefde voor planten. “Ik wordt helemaal enthousiast als ik nieuwe planten ontdekt die ik nog nooit heb gezien!”

Klik hier voor het volledige artikel van Vogue. Hieronder nog een filmpje en wat foto’s van eetbare kunstwerkjes van Brooklyn Floral Delight.

Foto: BK Floral Delight
Foto: BK Floral Delight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *