Feest! De vijfde uitzending van het vijfde seizoen van Heel Holland bakt was op 1 oktober een feit. Daar moest op gedronken worden, dacht Rik, dus hij bracht champagne mee. Dat werd hem fataal. De rest deed het wat rustiger aan met drank. Behalve Hans dan, maar dat zijn we gewend. Hij gebruikt elke week al drank om de jury te overtuigen. Dit keer amandellikeur. En ja, dat werkt nog steeds. Janny en Robèrt zijn gek op Hans. En dat is volgens mij niet alleen omdat hij zo goed kan bakken.

Wie is er nog meer gek op wie? Ine gaf deze uitzending opvallend wat kusjes aan André. Maar dat zegt weinig, want ze ging ook kneden met haar Turkse bakker. Ine is gewoon een hele lieve vrouw denk ik. En ze was heel moe deze aflevering. Ze kon niet slapen van al die wekkertjes. Wordt het een beetje te veel voor haar? Kan ze de druk niet meer aan? Arme Ine. Ik ben trots op haar. Ze zette door en kwam ze met mooie baksels aan bij de jury. Robèrt en Janny zijn naast kritisch ook positief over Ine, want zij doet echt wat met hun opbouwende kritiek.

De bakkers waren in feeststemming! De eerste opdracht – de Vesuviustaart – werd met gejuich ontvangen. Iedereen had zich goed voorbereid. Nico had spannende lava-ideeën en Rik ging gevaarlijk doen met vlammen. Toch had Janny geen prettig mondgevoel bij Riks taart. Marjolein speelt het op safe. Te safe volgens de jury. Haar taartje was te lief. Maar wel lekker. En beeldschoon.

Nico had spannende lava- ideeën.

De roze oranjekoeken brachten wat vraagtekens in de tent. Sommige bakkers stonden echt een tijdje te denken. Hans kreeg er zelfs roze wangen van. André probeerde nog extra verwarring te creëren door aan deelnemers te vragen waarom ze geen oranje kleurstof hadden. Marjolein snapte meteen dat het de oranjesnippers waren. Bijna iedereen raakte in paniek en deed het baksel te laat in de oven. Alleen Nico straalde een serene rust uit en zorgde ervoor dat alles was afgekoeld voordat de slagroom erop ging. Petje af Nico. Bij de rest leek het wel een slagveld – met of zonder slagroom. Hans was boos en noemde de opdracht ‘waardeloos’, maar Glenn liet het commentaar van zich afglijden. Dan maar een keer geen perfect baksel.

Mondriaan, champagne, calorieën, toeters en veel verschillende lagen. Alles werd uit de kast gehaald bij de lustrumcake. Marjolein stapte uit haar comfortzone en koos zelfs nog voor een extra laag. Rik was ruim op tijd klaar, maar wat wil je met perziken uit blik. Dat viel echt te zwaar voor de jury. Dag Rik! Hallo Hans! Hans ging voor een extraatje op zijn taart. Hij noemt het de kaviaar in de patisserie: de macaron. Met zijn ingetogen chique baksel wordt hij voor de tweede keer Meesterbakker van de week. Iemand een amandellikeurtje? Robèrt? Janny?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *