Het is bijna zo ver. Chocoholics kunnen dit weekend hun hart ophalen tijdens het chocoladefestival in Amsterdam. Op het Chocoa Festival – dat wordt gehouden op 24 en 25 februari – leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef je enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 75 stands.

De toekomst van chocolade
Om de zoveel maanden verschijnen in de mediaberichten over hoe er in de toekomst geen chocolade meer zal zijn. De artikelen, met onheilspellende titels als ‘Geniet van je chocolade, over 5 jaar is het onbetaalbaar’, worden door duizenden mensen gelezen en gedeeld en veroorzaken lichte paniek onder chocoladeliefhebbers over de hele wereld. Klimaatverandering, schommelingen in de prijs van cacao, de stijgende vraag naar cacao in Azië en de hoge leeftijd van cacaoboeren in West Afrika, waar ongeveer 75% van alle cacao vandaan komt, worden genoemd als oorzaken van een mogelijk tekort aan cacao in de toekomst, maar hoeveel is hier van waar? En moeten we ons echt zorgen maken om ons zo geliefde chocolade? Cacao-experts met verschillende achtergronden zullen tijdens de Grote Chocoladewijzer hun kant van het verhaal geven en de mythes van de feiten scheiden.

Klik hier om meer te lezen over het Chocoa Festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *