Wist je dat de bagel oorspronkelijk uit Polen komt? Deze lekkernij werd door joodse immigranten in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Vroeger werden ze op straat verkocht uit manden of hangend aan een lange stok of touw. Vandaar het gat. Door een gat in het broodje te maken konden de koopmannen ze makkelijker verkopen. In de VS kent iedereen ‘m, maar ook in Nederland zie je de bagel steeds vaker.

Zelf gebakken
Natuurlijk is een verse zelfgebakken bagel het lekkerst. Een goed recept kun je vinden op de website van Xandra Bakt Brood. Xandra geeft aan dat het minder moeilijk is dan je denkt. Je kunt een zoete of een hartige versie maken of alleen het basisrecept. Heerlijk aan de slag dus!

Beleg
Een bagel kun je – net als een broodje – met van alles beleggen. In New York eten ze hem met zalm en roomkaas. Maar met hagelslag, kaas of jam istie ook om te smullen!

Bagel & Beans
Geen zin om zelf te bakken? Ga dan naar Bagels & Beans. Dit bedrijf was in Nederland de eerste die zich speciaal op de bagel richtte. De originele bagel bestaat uit meel, water, mout en gist. Voor het bakken wordt hij een paar minuten in kokend water gedompeld. Dat is wat de bagel zijn karakteristieke smaak geeft. Lees meer op de website van Bagel & Beans.

Donut
De bagel lijkt met zijn ronde vorm en gat veel op de donut, maar qua smaak is hij totaal anders. Heb jij wel eens donuts gemaakt? Hier vind je een heerlijk recept en leer je alles wat je wilt weten over donuts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *