Het wordt steeds spannender in de tent van Heel Holland Bakt. Het programma startte met 500 bakkers, daarna waren er ineens 15 en na de aflevering van 13 januari nog maar vijf. Liesbeth, Ahmed, de twee Kim’s en Vincent zijn afgevallen en nu strijden Hanneke, Cas, Maroeska, Anna en Nicole nog tegen elkaar! Ken je alle kandidaten nog niet? Hier zijn alle kennismakingsfilmpjes van Heel Holland Bakt-deelnemers te vinden. Volg jij ze al op Instagram?

De 15 deelnemers van Heel Holland Bakt. Foto: © MAX/Roland J. Reinders

Deelnemers HHB op Instagram:
Klik hier voor het profiel van Liesbeth
Klik hier voor het profiel van Kim G. 
Klik hier voor het profiel van Kim B.
Klik hier voor het profiel van Vincent
Klik hier voor het profiel van Maroeska
Klik hier voor het profiel van Cas
Klik hier voor het profiel van Nicole 
Klik hier voor het profiel van Anna
Klik hier voor het profiel van Hanneke

Afscheid Vincent
In de aflevering van 13 januari stopte het avontuur voor Vincent. “Ik keek Heel Holland Bakt tot vorig seizoen nooit, maar afgelopen seizoen heb ik vrijwel elke aflevering bekeken. Het is leuk om te volgen, helemaal omdat ik de kennis in huis heb en begrijp wat de kandidaten in de tent aan het doen zijn. Hans won de finale van dat seizoen en ik dacht: als hij het kan als student, dan kan ik het ook”, zegt hij in een interview op de website van Heel Holland Bakt.

Kim B. en Kim G.
Kim G. heeft in de afgelopen jaren verschillende pogingen gedaan om mee te doen met het bakspektakel in dit keer lukte het! “Ik heb me figuurlijk de tent ingevochten”, vertelt ze hier.  Haar naamgenoot Kim G. viel de aflevering ervoor af. Met een lach en een traan doorstond deze taartjunkie de bitterzoete strijd in de tent. Ze heeft genoten. “Het was een ervaring om nooit te vergeten”. Hier lees je meer over Kim G. en vind je het recept van haar mirrorglaze taart!

Ook Liesbeth moet stoppen
Liesbeth vond het ontzettend gaaf bij Heel Holland Bakt. Ze gruwelt van botercrème en van fondant is ze ook geen fan. Waar ze wel van houdt? “Ik ben half Oostenrijks en in Oostenrijk of elk ander Alpenland wordt er veel met seizoens-ingrediënten gewerkt. Dat is altijd al zo geweest en dat vind ik heel leuk om door te voeren in mijn recepten”, aldus Liesbeth in het afscheidsinterview.

Afscheid van Ahmed
Ahmed was de eerste die de tent verliet. Hij bakt het liefst voor zijn ontspanning en dat was niet het geval in de tent. Ahmed maakt regelmatig thuis eiwitschuim van kikkererwtenvocht. “Het vocht van kikkererwten proef je niet direct in een meringue terug. Dit laat zich veel makkelijker bewerken dan eiwitten van eieren. Bij die eiwitten moet je goed opletten dat je niet te lang doorgaat met kloppen.” Lees er hier meer over. 

Aflevering gemist? Klik hier voor de uitzendingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *