Vol zitten en vol voelen is niet hetzelfde, volgens Guido Camps. Kennen jullie hem nog? Hij zat in 2016 in de finale van Heel Holland Bakt. De promovendus van Wageningen Universiteit onderzocht het verschil tussen vol zitten en vol voelen. Hij heeft wetenschappelijk aangetoond dat je vol voelen na iets eten niet hetzelfde is als vol zitten.

Denken dat je vol zit
In een interview met de Volkskrant geeft hij aan dat het gevoel dat je vol zit, lang niet altijd betekent dat je maag ook daadwerkelijk is gevuld. Tijdens het onderzoek liet hij proefpersonen shakes drinken. “Mensen eten op basis van gewicht en volume, dat is lang niet altijd gezond. Van dikke shakes met minder calorieën bleken mensen zich veel voller te voelen tijdens het onderzoek. Er zit iets in je dat je lichaam feedback geeft op basis van je mondgevoel. Daardoor krijg je het effect waardoor je denkt dat je vol zit.”

Klik hier voor het volledige artikel van de Volkskrant

Wie is Guido Camps?
Hij zat in 2016 in de finale van Heel Holland Bakt. Brood is een lichte obsessie van Guido en hij benadert het bakken naar eigen zeggen met een wetenschappelijke precisie. Dat staat op de website van Heel Holland Bakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *