GS – IJssalon IJs van Matthijs uit Leiden staat bekend om de bijzondere en lekkere ijssmaken die ze verkopen. Eigenaar Matthijs voegt heerlijke producten toe aan zijn ijs, waaronder bijvoorbeeld cheesecake of gevulde koeken. Sinds kort biedt hij iets nieuws: een donut gevuld met ijs.

Donuts met ijs! Foto: IJs van Matthijs

Donut
Wat krijg je als je dit bestelt? Ontzettend veel! Allereerst een verse donut met slagroom en drie bollen ijs naar keuze. Deze wordt getopt met chocolade-, caramel- of aardbeiensaus en spikkels of chococrunch. Dat klinkt yummy!

Big Mac
Eigenaar Matthijs vertelde eerder tegen Baknieuws dat hij bijna elke dag wel nieuwe ijssmaken verzint. Hij heeft ook veel bekendheid gekregen met zijn Big Mac-ijs. Wil je een koude Big Mac? Ga dan niet naar McDonald’s, maar haal ‘m bij IJs van Matthijs! Naast ijs maken is hij gek op koken en bakken. “Daarom verwerk ik regelmatig gebak en koek in mijn ijs. Mensen vinden de nieuwe smaken bijzonder en worden er erg blij van. Vaak vertellen ze het rond en hierdoor komen er weer nieuwe gasten naar mijn zaak. Op die manier krijg ik waardering voor mijn passie. Dat geeft mij echt een kick om telkens weer nieuwe smaken te bedenken.” Lees hier het volledige interview met Matthijs.

Wil jij weten welke nieuwe smaken Matthijs telkens introduceert? Volg IJs van Matthijs op Facebook!

–> Zelf maken
Zelf een donut met ijs maken? Bak of haal een paar donuts en een bak ijs. Snijd de donut horizontaal doormidden en vul deze met drie bolletjes ijs. Daarna top je het ijs met je favo saus en wat sprinkles, M&M’s, hagelslag of wat je maar lekker vindt. Leef je uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *