De Carrot Cake is een heel geliefde taart bij velen. Maak jij ‘m altijd op dezelfde manier? Dat kan ook anders! Twistedfood.co.uk heeft een heerlijk recept van een worteltaart, maar dan opgerold. In het filmpje onderin dit artikel zie je stap voor stap hoe je deze lekkere taart maakt. Je kunt de cake op een ‘gewone’ bakplaat bakken, maar hiervoor zijn ook speciale Swiss Roll (Zwitserse rol) bakplaten voor.

Carrotcakeroll van Lapetit.sk. Klik hier voor haar Instagrampagina en andere mooie foodfoto’s!

De Carrot Cake zelf bak je 18 minuten op 180 graden. Daarna rol je hem op en laat je hem afkoelen. Ondertussen maak je de roomkaasvulling. Deze mag erin als de taart is afgekoeld. Natuurlijk rol je hem dan nog een keer op en mag hij weer in de koeling. Bij het serveren mag er poedersuiker overheen. Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke nieuwe variant van de worteltaart!

Klik hier voor het uitgeschreven recept (Engels) Je kunt natuurlijk ook je eigen recept voor worteltaart gebruiken. Let wel op dat je de carrot cake op een bakplaat korter bakt dan in een ‘gewone’ cakevorm. 

TIP: Wat dacht je van een carrot cake met witte chocolade, ananas, kokos en noten? Die kun je vinden op nummer vier in dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *