Variaties in chocolade zijn populair! Enkele jaren geleden kenden we nog maar drie soorten. De ‘gewone’ pure, melk en witte chocolade. Vorig jaar kwam er de roze bij en nu is er zelfs een zwarte variant! Het IJslandse bedrijf Omnom heeft deze nieuwe zwarte chocolade geïntroduceerd. In dit product zit gebrande gerstemout, zwarte koolstof en lavazout. Hij wordt verkocht in de vorm van een reep onder de naam Black ’n Burnt Barley. De gebrande mout in de reep is volgens de makers een knipoog naar de hippe craftbiertjes. Volgens Omnom doet de smaak denken aan koffie vanwege de brandsmaak.

Foto: Chocoladeverkopers.nl

Darker dan dark
De reep is volgens chocoladeverkopers.nl ‘darker dan dark’. Echt roetzwart. “Maar feitelijk is het witte chocolade met toevoegingen. Het lavazout en de eetbare houtskool uit IJsland geven de chocolade z’n zwarte kleur en geeft de perfecte balans tegenover de zoetheid.” Op de website staat ook een stellige mening over chocolade. “Wij vinden dat chocolade veel te vaak enkel als snoep is beschouwd, terwijl het juist óók bedoeld is om met aandacht te proeven. De prachtige diversiteit die van nature in kwaliteitscacao zit – dat is waar chocolade voor ons om draait. We zien deze diep zwarte chocolade dan ook als mooi statement.”

Benieuwd naar de smaak? Je kunt ‘m online bestellen bij chocoladeverkopers.nl voor 8,50. Misschien moet je even op je product wachten want van deze bijzondere zwarte chocolade komt een beperkte hoeveelheid over.

Black food = hot
Zwart eten: vroeger moest je er misschien niet aan denken, maar tegenwoordig is hartstikke trendy om je latte te drinken met houtskool. Houtskool (actieve kool) in eten en drinken is populair. Zo werd vorig jaar zwart brood geïntroduceerd. Ook daar zit houtskool in verwerkt. Daarnaast zie je steeds meer andere zwarte producten, waaronder ijs, gebak en pasta.

Zwart ijs. Zou jij het proberen? Als je wilt weten hoe het eruit ziet, bekijk dan het filmpje van Insider hieronder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *