Van welk eten word jij blij? Of juist minder vrolijk? Voeding kan een sterk effect hebben op je stemming. Mary Lou Chatterton, een professor aan de Australische Deakin University, was een van de hoofdauteurs van een onlangs gepubliceerd onderzoek waarin is gekeken naar de relatie tussen gezond voedsel en depressieve symptomen. “Het heeft gewoon zin om een gezond dieet te volgen”, zegt Chatterton tegen Business Insider. “Het belangrijkste is dat je wegblijft van bewerkt voedsel.” Fitbeauty.nl legt uit wat bewerkt voedsel precies is. 

Klik hier voor het volledige artikel van Business Insider

Onderzoek na onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van bewerkte ingrediënten niet alleen slecht is voor de lijn, maar ook bijdraagt aan depressie en andere ziekten als diabetes, sommige vormen van kanker en hartproblemen. Door ze uit je dagelijkse menu te gooien, help je die ziekten te voorkomen. Wist je dat je meer suiker eet dan je denkt?

Volgens dit artikel ‘mag’ suiker weer dit jaar

Wil je liever bakken zonder of met minder bewerkte suiker en zonder verkeerde E-nummers? Klik hier

Volgens dit bedrijf smaakt een baksel even lekker met stevia

Dit heb je nodig
De neurotransmitter serotonine wordt ook wel het ‘feelgood’ hormoon genoemd aangezien het naast een positief gevoel en een goed slaappatroon ook voor een goed geheugen, een goede darmbeweging en de juiste bloeddruk zorgt, meldt lichtopdepressie.nl. Via de amygdala, een hersengebied, beïnvloedt serotonine onze emoties. Tegen de avond wordt serotonine omgezet in melatonine, het hormoon dat van invloed is op het slaap-waakritme. Serotonine wordt op zijn beurt aangemaakt uit het eiwit tryptofaan wat zich vooral in de volgende voedingsmiddelen bevindt: melk, kwark, kaas, Biogarde, Hüttenkäse, vlees, kip, schaal- en schelpdieren, inktvis, ei, banaan, amandelen, (pecan)noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, pruimen, tropisch fruit, sesamzaad, granen, zilvervliesrijst, dadels en linzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *